Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenko sėkmė Dakare – Rafalas Sonikas su keturračiu laimėjo ralį

Lenkijos žiniasklaidoje – daugybė sveikinimų Rafalui Sonikui, kuris važiuodamas keturračiu laimėjo šių metų Dakaro ralį. Kaip rašo Tvn24.pl, tai pirmasis lenkas, laimėjęs sunkiausias lenktynes pasaulyje.
2015-ųjų Dakaro finišo pakyla
2015-ųjų Dakaro finišo pakyla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš paskutinį, tryliktąjį Dakaro etapą iš Rosario į Buenos Aires, nuvažiuota ralyje jau buvo beveik 9 tūkst. kilometrų. Šeštadienį dalyviams buvo likę dar 393 km. 

Po penktadienio etapo R.Sonikas artimiausią savo varžovą lenkė trimis valandomis.

Dėl per Argentiną praėjusių liūčių paskutinis greičio ruožas buvo sutrumpintas nuo 174 km iki 102 km, nes važiavimo sąlygos buvo sunkios ir pavojingos dalyviams. Dar nenuvažiavus viso ruožo lenkas jau sveikinamas, kaip didžiausią sėkmę tarp Lenkijos dalyvių pasiekęs vairuotojas per 37-erius metus trunkančią Dakaro ralio istoriją.

Pats R.Sonikas apie šias lenktynes kalba taip: „Dakaras man yra visas gyvenimas, kuris išgyvenamas per dvi savaites. Po didelių pasiruošimų viskas prasideda nuo didelės vilties, tada ateina problemos, blogi ir geri sprendimai, džiaugsmas, liūdesys, kartais nusivylimas ir visada – dar didesnė viltis.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafalas Sonikas laimėjo 2015 metų Dakarą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafalas Sonikas laimėjo 2015 metų Dakarą

Ant Dakaro nugalėtojų podiumo yra užlipęs dar vienas lenkas – prieš trejus metus tai padarė Nyderlanduose gyvenantis Dariuszas Rodewaldas. Bet jis pats nevažiavo ralyje, tik dirbo mechaniku važiuojančio sunkvežimio komandoje.

Paskutiniame etape važiuoja ir du lietuvių ekipažai – Benediktas Vanagas su Andrejumi Rudnickiu bei Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius