Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 09 /2015 01 10

Šeštasis Dakaro greičo ruožas sunkiai klostėsi ne tik lietuviams

Šeštasis Dakaro greičio ruožas dalyviams pateikė 255 kilometrų išbandymą. Lenktynininkams teko įveikti įvairaus reljefo trasą. Čia jų laukė ir kopos, ir akmenys. Kartu su pervažiavimais šiandien ekipažai įveikė 647 kilometrų distanciją.
Penktas Dakaro maratono etapas
Dakaras / „Scanpix“ nuotr.

Motociklų klasėje su šeštojo etapo pateiktais sunkumais geriausiai susitvarkė Helderis Rodriguesas. Šeštas startavęs sportininkas jau antrame kontrolės punkte parodė geriausią rezultatą ir pozicijos neapleido iki pat finišo. Jo rezultatas – 3 val. 40 min. 10 sek.

Jam už nugaros liko Toby Price`as, kuris atsiliko 1 min. 10 sek. Šis lenktynininkas startavo iš dešimtosios pozicijos. Trečias atvažiavo portugalas Paulo Goncalvesas. Jo atsilikimas nuo lyderio – 1 min. 42 sek.

„Scanpix“ nuotr./Penktas Dakaro maratono etapas
„Scanpix“ nuotr./Dakaras

Šeštame etape tempą kiek sumažino motociklų klasėje kol kas lyderiaujantis Joanas Barreda Bortas. Jis nuo lyderio atsiliko 7 min. 20 sek., finišavo šeštas, tačiau už savęs išlaikė bendroje įskaitoje jam į nugarą kvėpuojantį Marcą Comą. Praėjusių metų čempionas finišavo aštuntas ir lyderiui pralaimėjo 9 min. 14 sek.

dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo motociklų įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo motociklų įskaitos TOP10

Keturračių klasėje staigmenų nesulaukta. Šeštas etapas lengviausiai klostėsi Čilės atstovaui Ignacio Casale. Jis trasoje sugaišo 4 val. 21 min. 52 sek. Paskui jį finišavo ir lenkas Rafalas Sonikas, kuris buvo lėtesnis 8 min. 15 sek.

Panašu, kad kol kas kova dėl pirmosios vietos virs tarp šių dviejų sportininkų. Trečioje vietoje šiandien likęs Sergio Lafuente greičio ruože sugaišo 23 min. 8 sek. daugiau nei etapo nugalėtojas Ignacio Casale.

dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo keturračių įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo keturračių įskaitos TOP10

Šeštojo greičio ruožo automobilių įskaitos viršūnėje – vėl Nasseras Al-Attiyahas su „Mini“. Etapo ir bendros įskaitos lyderis šiame greičio ruože sugaišo 2 val. 37 min. 18 sek.

Vos puse minutės lėtesnis buvo Ginielis de Villiersas, o trečią poziciją iškovojo po virtinės gedimų rankų nenuleidžiantis ir „Mini“ dalis komandos draugams vežantis Nani Roma. Ispanas nuo lyderio atsiliko 1 min. 24 sek.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Ketvirtas Dakaro maratono etapas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaras

Ketvirtoje vietoje – skraidantis Robby Gordonas. Jis kai kuriuos kontrolės punktus pasiekė greičiausiai, tačiau iki galo lyderio vaidmens neišlaikė.

Nesėkmę patyrė „Peugeot 2008 DKR“ vairuojantis Stephanas Peterhanselis. Jis iki penkto kontrolės punkto atvažiavo turėdamas antros pozicijos vertą rezultatą, tačiau vėliau krito iki 25-os pozicijos ir į finišą atvažiavo būdamas tik 12-as.

dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo automobilių įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo automobilių įskaitos TOP10

Lietuviams šeštasis greičio ruožas tapo juoda diena.

Vos prasidėjus greičio ruožui dideles ambicijas puoselėjęs ir keturioliktas startavęs Benediktas Vanagas patyrė gedimą ir po ilgo sustojimo nusirito iki 71-os vietos. Šiuo metu B.Vanagas jau pravažiavo septynis kontrolės punktus ir šoktelėjo iki 50-os vietos.

Finiše lietuvis užfiksavo 54-ą laiką. Duetas nuo etapo nugalėtojo atsiliko 2 val. 18min. 12 sek.

Ilgai pirmame kontrolės punkte nepasirodė ir Antanas Juknevičius. Kol kas jo sustojimo priežastys neaiškios. Neatmetama galimybė, kad A.Juknevičius buvo sustojęs pagelbėti Benediktui Vanagui. Po antro kontrolės punkto A.Juknevičius ir E.Duoba klasifikuojami 78-oje vietoje, nors startavo 57-oje pozicijoje. Pasiekę WP5 lietuviai šoktelėjo per dvi vietas.

VIDEO: Šeštasis greičio ruožas

Galiausiai lietuvių duetas finišavo nuo lyderių atsilikęs net 5 val. 6 min. 40 sek. ir iš karto po finišo buvo klasifikuojamas 73-oje vietoje. Jų pozicija dar gali minimaliai keistis. Kol kas neaišku, dėl kokių priežasčių A.Juknevičius ir E.Duoba sugaišo tiek laiko 255 km ilgio greičio ruože.

Elijaus Kniežausko nuotr./B.Vanagas, A.Juknevičius, E.Duoba
Elijaus Kniežausko nuotr./B.Vanagas, A.Juknevičius, E.Duoba 

Sunkvežimių klasėje vėl pasižymėjo rusų rinktinė su „Kamaz“. Pirmasis finišavo Eduardo Nikolajevo sunkvežimis. Jis trasoje sugaišo 2 val. 54 min. 28 sek.

Lyderio komandos draugai Airatas Mardeevas ir Andrejus Karginovas lėtesni buvo atitinkamai 5 min. 37 sek. ir 10 min. 40 sek. 

Neblogai ir vėl pasirodė Baltarusijos lenktynininkas Siarhei Viazovich su „Maz“. Jis  šiame etape klasifikuojamas šeštoje vietoje ir finišavo turėdamas 25 min. 16 sek. deficitą.

dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Šeštojo greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius