-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1602 km kelionei iš Prancūzijos į Daniją „Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ užteko vieno bako

Surengta iš pirmo žvilgsnio eilinė kelionė vienu degalų baku skambiu pavadinimu „Think Blue. Eco Ride“, kurios metu buvo bandoma pakeliui nepildant degalų nuvažiuoti iš Nanto (Prancūzija) į Danijos sostinę Kopenhagą. Kelionėje teisėjavo ir automobilio ekonomiškumo parametrus prižiūrėjo DEKRA asociacijos ekspertai.
„Volkswagen Golf TDI BlueMotion“
„Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ / „Volkswagen“ nuotr.

1602 km atstumas tarp minėtų miestų buvo įveiktas nė karto neapsilankant degalinėje ir užfiksuotas naujas ekonomiško važiavimo rekordas. Šios kelionės metu „Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ su 110 AG turbodyzeliniu varikliu vidutiniškai sunaudojo tik 2,92 litrus dyzelino 100 km kelio.

Ekonominio žygio „Think Blue. Eco Ride“ maršrutas iš Nanto į Kopenhagą parinktas neatsitiktinai. Prancūzijos vakarinėje dalyje esantis Nantas – šių metų Europos žalioji sostinė („European Green Capital 2013”). Kitais metais Nantas perduoda estafetę Baltijos pakrantėje esančiai Kopenhagai, kuri taps žaliąja Europos sostine („European Green Capital 2014”).

Kelionės maršrutas driekėsi per Paryžių, Antverpeną, Brėmeną ir Hamburgą. Važiuota skirtingo pobūdžio keliais. Skyrėsi tiek jų danga, tiek eismo sąlygos.

Prieš kelionę serijinės gamybos 110 AG VW Golf TDI BlueMotion standartinis 50 litrų talpos degalų bakas buvo užpildytas dyzelinu ir užantspauduotas DEKRA asociacijos eksperto. Kelionės pabaigoje, Kopenhagoje, stebint tam pačiam ekspertui, į degalų baką buvo pripilta 46,92 litro dyzelino ir konstatuota, kad 1602 km atstumas buvo įveiktas pakeliui nepasipildant degalų, o iš pradinio užpildymo buvo likę 3,08 litro dyzelino.

Automobilio ekipažą sudarė patyrę „Volkswagen“ vairavimo mokyklos ir ekstremalių kelionių rengimo vairuotojai, šį įprasto automobilių eismo keliais nusidriekusį maršrutą įveikę per 20 val. 45 min. 100 km kelio žygeiviai sunaudojo vidutiniškai po 2,92 l dyzelino.

Įprastam važinėjimui su tokiu „Golf TDI BlueMotion“ pagal NEDC metodiką nustatytos 3,2 l/100 km vidutinės sąnaudos ir 85 g CO2 tarša vienam kilometrui kelio – pakankamai griežtas vidurkis, kuris šios ekonomiškumo kelionės metu faktiškai buvo dar mažesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius