-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

3 priežastys, kodėl neturėtumėte visiškai pripildyti degalų bako

Degalinėje stoviniuodami prie automobilio laukiame to pažįstamo „klik“, kuris praneša apie pilną baką. Daugelis žmonių tuomet ištraukia pistoletą, uždaro baką ir nueina susimokėti. Tačiau kiti dar stengiasi po truputį traukti pistoletą laukan, kad įpiltų dar bent vieną litrą. Štai 3 priežastys, kodėl nereikėtų stengtis visiškai pripildyti degalų bako.
Degalai
Degalai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Degalai Degalinė

1. Jūs nesutaupysite

Žmonės degalų bakus stengiasi pripilti sklidinai dėl skirtingų priežasčių. Dažniausiai dėl to, kad tuo metu galioja gera kaina arba važiuojama ten, kur degalai brangesni. Kartais taip tiesiog vengiama dažnų vizitų degalinėje. Tačiau iš tiesų papildomi degalai yra papildomas svoris, didinantis degalų sąnaudas.

Dar daugiau – kai kurios degalinės turi sistemas, kurios neleidžia garams laisvai palikti degalų bako ir kartu saugo nuo perpylimo. Tuomet jūs spaudydami degalinės pistoletą rizikuojate dalį benzino pasiųsti atgal į degalinės cisterną. Tikimybė, kad taip nutiks nėra didelė, tačiau faktas tas, kad tikriausiai nesutaupysite sklidinai pripylę degalų baką.

Perpildydami baką rizikuojate pripilti benzino į tokį filtrą ir jį sugadinti. Kartais tokie filtrai nėra lengvai pasiekiami, todėl remontas bus brangus.

2. Galite ką nors sugadinti

Kai kurie naujesni automobiliai turi garų surinkimo sistemas su anglies filtrais. Perpildydami baką rizikuojate pripilti benzino į tokį filtrą ir jį sugadinti. Kartais tokie filtrai nėra lengvai pasiekiami, todėl remontas bus brangus. Mechanikai taip pat pastebi, kad sklidinai pripildžius baką nežymiai išauga slėgis sistemoje, todėl staiga gali pasirodyti silpnoji vieta, tačiau tai jau jūsų automobilio, o ne jūsų elgesio degalinėje problema.

3. Išauga perpylimo tikimybė

Benzinas gali palikti gelsvas dėmes ant automobilio dažų. Jis gali pakenkti lako sluoksniui, ypač jei nebus iš karto nuvalytas. Jei automobilis yra padengtas vašku, benzinas gali jį nuplauti. Gali būti kosmetiškai pažeistos ir plastikinės kėbulo apdailos dalys. Aišku, jei iš karto išbėgusį benziną nuvalysite, žala bus minimali, tačiau nuolatinis toks elgesys gali palikti ir nenuplaunamas dėmes.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Degalų bakas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Degalų bakas

Benzino išsiliejimas kur kas labiau gali pakenkti, pavyzdžiui, jūsų odiniams batams. Kartu taip teršiama gamta ir degalinė. Reikėtų vengti benzino išsiliejimo, nes tai tiesiog yra netvarkingas ir kenksmingas elgesys.

Taigi, jei pripildėte degalų baką, pirmasis „klik“ yra ženklas, kad automobiliui daugiau degalų nereikia. Bandydami kaip nors įpilti dar kelis lašus galite prisidaryti problemų, kurių niekam nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius