Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobiliais iš šalies bėgančius Rusijos gyventojus mobilizacija pasiveja ES pasienyje

Rusijos automobiliniai portalai pastebi, kad bėgti iš Rusijos nuo vadinamosios „dalinės mobilizacijos“ darosi vis pavojingiau.
Rusijos sienos kirtimo punktas (asociatyvinė nuotr.)
Rusijos sienos kirtimo punktas (asociatyvinė nuotr.) / Motor.ru

Portalas „Motor“ nurodo, kad vis dažniau šaukimai į kariuomenę Rusijos automobilininkams įteikiami ties Latvijos ar Estijos siena. Toks pranešimas šiek tiek keistas, nes Baltijos šalys ir Lenkija uždarė sienas Rusijos piliečiams, bėgantiems nuo mobilizacijos.

Tačiau yra išimčių. Kirsti sieną gali diplomatai, tranzitinio transporto (judančio į Karaliaučių) vairuotojai bei asmenys, turintys Baltijos šalyse nekilnojamo turto.

Pskovo srities gubernatorius Michailas Vedernikovas savo Telegram kanale pranešė, kad Rusijos-Estijos ir Rusijos-Latvijos pasienyje steigs mobilizacijos punktus. Jo teigimu, automobilių koloną ties Latvijos siena sudaro apie 700 vienetų.

Akivaizdu, kad Rusijos kariuomenei trūksta pastiprinimo. Nes karinių komisariatų darbuotojai įdėmiai tikrina visus, bandančius išvažiuoti iš Rusijos. O, sulaukusiems tinkamo amžiaus, įteikia kvietimus apsilankyti kariniuose komisariatuose.

Pskovo srities gubernatorius paaiškino, kad karinių komisariatų steigimas šalia kelių, vedančių iš Rusijos, susijęs su labai padidėjusiu išvykstančiųjų skaičiumi. Dėl bėgančių antplūdžio, kaip teigia valdininkas, šalia kelių bus statomos netgi laikinos kavinės. Nes, užstrigę spūstyse žmonės skundžiasi prasta infrastruktūra.

Valdininkas taip pat teigia, kad Rusijos piliečiai automobiliais stengiasi išgabenti santaupas užsienio valiuta, meno dirbinius ir... „draudžiamus daiktus“. Todėl Rusija dar labiau stiprins pasienio kontrolę: ir šauktinių daugiau surinks, ir brangenybių išvežti neleis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius