-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudų dalijimo už automobilių statymą ant smėlio tęsinys: filmuotas vaizdas paaiškina situaciją

Rezonansinė šios savaitės tema – masinis gyventojų baudimas už automobilių statymą peržengiant asfaltuotos dangos ribas sostinės daugiabučių kiemuose. Nors Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas pateikia kitokią statistiką: nuobaudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, lyginant su tuo pačiu 2019 m. laikotarpiu, sumažėjo 75 proc.
„Audi“ važiuoja pėsčiųjų takais Kalvarijų gatvės kieme Vilniuje
„Audi“ važiuoja pėsčiųjų takais Kalvarijų gatvės kieme Vilniuje / Skaitytojo nuotr.

Tačiau daugelis nubaustųjų, be abejo, galvoja kitaip. Jie stebisi, kodėl savivaldybė daugybę metų leido statyti automobilius peržengiant asfalto ribas (t.y., ant smėlio) taip, kad būtų netrukdoma eismui. O dabar, per karantiną, staiga susizgribo rinkti baudas. Plačiau apie šį atvejį Vilniaus Kalvarijų g. skaitykite čia.

Baudžia tik dviem atvejais

Situaciją šiek tiek paaiškino Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Adomo Bužinsko komentaras, kad savivaldybės viešosios tvarkos inspektoriai į daugiabučių kiemus važiuoja tik dviem atvejais. Pirmas, kai sustatyti automobiliai akivaizdžiai trukdo pravažiuoti ar, tarkime pasiekti šiukšlių konteinerius.

Antras atvejis – kai savivaldybė gauna pačių gyventojų skundus. Šiuo atveju taip ir buvo padaryta – reaguota į skundą.

Skaitytojo Dainiaus nuotr./Automobiliai Kalvarijų g. daugiabučio kieme Vilniuje
Skaitytojo Dainiaus nuotr./Automobiliai Kalvarijų g. daugiabučio kieme Vilniuje

Kam užkliuvo automobiliai?

Sostinės Kalvarijų g. daugiabučio (kurio gyventojai nubausti) gyventojas Dainius M., bandydamas išsiaiškinti, kam užkliuvo ant smėlio galu sustatyti automobiliai, prisiminė, kad namo gyventojai yra skundęsi chuliganais, kurie važinėja per žaliąją veją, vaikų žaidimų aikštelę ar pėsčiųjų takus. Gal savivaldybė ieškojo tokių niekadėjų, bet profilaktiškai nubaudė visus?

Filmuota medžiaga paaiškina situaciją

Nufilmuotą tokio nepadoraus elgesio iliustraciją 15min atsiuntė dar vienas Kalvarijų gatvės gyventojas, norėjęs išlikti anonimu. Jo filmuotame vaizdelyje aiškiai matyti, kokie vairuotojai turėjo sulaukti savivaldybės nuobaudų:

VIDEO: Fotopolicija: situacija sostinės Kalvarijų gatvės kieme, kai automobiliai važinėja pėsčiųjų takais ir veja

Šiame daugiabutyje gyvenančio Dainiaus M. versija vis labiau ima atrodyti reali: galbūt savivaldybės viešosios tvarkos inspektorius ne tuos nubaudė? Turėjo sudrausminti chuliganus, bet raudonais baudų lapeliais apdalino ir tuos, kurie prašė įvesti bent minimalią tvarką šiame chaose?

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas A.Bužinskas pripažino, kad „įvyko žmogiška klaida“. Tai reiškia, kad baudos atšauktos nebus. Tačiau inspektorius, ko gero, į savo darbą pažvelgė formaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius