Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detektyvas prieš „Regitros“ egzaminą: namukas pas nykštuką taip ir neatėjo

Kėdainiuose gyvenantis Vaidas S. 15min pateikė neįtikėtiną savo bendravimo su įmone „Regitra“ versiją. Susiruošęs laikyti A kategorijos egzamino į Panevėžį, kėdainietis atsitiktinai sužinojo, kad šio miesto „Regitros“ padalinys nebeturi motociklo – jis sudaužytas.
 „Mototurizmo ralio“ daugkartiniai dalyviai, šių metų renginio ambasadoriai – Mindaugas Kazlauskas ir Henrikas Pupelis.
Aociatyvinė nuotr. „Regitros“ aikštelė / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

„Man iki Panevėžio važiuoti apie 70 km. Tai būčiau praradęs darbo dieną ir be reikalo važiavęs tokį atstumą“, – piktinosi Vaidas S.

Pasak Vaido, vairuoti motociklą jis mokėsi Panevėžyje, vairavimo mokykloje. Iki vairavimo egzamino „Regitroje“ likus kelioms dienoms, kėdainiškis nusprendė, kad reikia dar labiau patobulinti įgūdžius. Todėl dieną prieš egzaminą, rugsėjo 20 d., užsiregistravo pas instruktorių papildomai pamokai. Ir iš jo lūpų sužinojo naujieną – motociklo, skirto egzaminams, nebėra, jis sudaužytas.

Motociklą teko nuomotis

Čia kaip tame animaciniame filme. Kadangi nykštukas neatėjo pas namuką (žinutė su perspėjimu adresato nepasiekė), teko pačiam namukui (t.y. vairuotojui) pasirūpinti savo reikalais.

„Tai visa laimė, kad instruktorius rado, kur išsinuomoti motociklą. Būčiau likęs ant ledo“, – skundėsi Vaidas. Jis teigia, kad tuo elektroniniu paštu, kuriuo registravosi egzaminui, negavo jokio perspėjimo ar pranešimo iš „Regitros“.

Šios įmonės atstovė ryšiams su visuomene Ingrida Kuorytė, atlikusi nedidelį tyrimą, garantavo, kad su Vaidu buvo bandoma susisiekti. Ir pateikė įrodymus.

Seni duomenys „Regitros“ sistemoje?

„Regitros“ atstovo žinutė
„Regitros“ atstovo žinutė

Viena iš versijų, paaiškinančių šį nesusipratimą – Vaidui, likus kiek mažiau nei savaitei iki egzamino, buvo išsiųstas pranešimas el. paštu.

Tačiau, kaip tvirtina pats Vaidas (beje, sėkmingai išlaikęs egzaminą), šiame pranešime įrašytas el. pašto adresas – pasenęs, jis teigia nesinaudojantis juo jau dvejus metus, o „Regitroje“ pastaruosius du kartus skirtingų kategorijų vairavimo egzaminams registravęsis naujuoju.

„Regitra“: svarbu nurodyti teisingus kontaktinius duomenis

„Regitros“ atstovė Ingrida Kuorytė apgailestauja, kad įvyko nesusipratimas ar nesusikalbėjimas.

„Panevėžyje įvykus eismo įvykiui motociklas buvo apgadintas ir nėra tinkamas egzaminavimui. Todėl kurį laiką egzaminą bus galima laikyti tik su savo arba kitur išsinuomota transporto priemone. Per dieną Panevėžyje įvyksta nuo 1–7 A kategorijos egzaminų tiek su Regitros transporto priemone, tiek su savo“, – paaiškino I.Kuorytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Regitra“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Regitra“

Specialistė drauge skatina besiregistruojančius asmenis būtinai nurodyti teisingus kontaktinius duomenis. Tai reikalinga tam, jog būtų galimybė prireikus greitai susisiekti su asmeniu.

Regitra negali gauti kiekvieno piliečio kontaktų, jei pats žmogus jų nenurodo. Gyvenamosios vietos ir aktualių kontaktinių duomenų pateikimas užtikrina, kad žmogų pasieks visa jam svarbi informacija apie įvairius nenumatytus gedimus, neplanuotai pasikeitusias egzamino aplinkybes. Taip pat įvairūs priminimai, pavyzdžiui, apie besibaigiantį galioti vairuotojo pažymėjimą, ir kt.

Atsitikus nenumatytam įvykiui, pasikeitus egzamino laikui ar, kaip šiuo atveju, aplinkybėms dėl transporto priemonės, Regitros specialistai informuoja asmenis apie jiems svarbias pasikeitusias egzaminavimo sąlygas bei pateikia alternatyvą, kaip šią problemą galima išspręsti“, – sakė I.Kuorytė.

Nuo rugsėjo 1 d. – nauja egzaminavimo tvarka „Regitroje“

Primename, kad nuo šių metų rugsėjo 1 d. pasikeitė egzaminavimo tvarka ir dabar ne tik A, bet ir A1 bei A2 motociklų kategorijų siekiantiems vairuotojams praktikos egzaminą galima laikyti su savo transporto priemone. Šiuo metu visuose „Regitros“ filialuose yra po vieną visų kategorijų motociklų (A, A1, A2 kategorijos), kuriuos gali nuomotis egzaminą laikantys asmenys.

Kaip rodo „Regitros“ informacinės sistemos statistiniai duomenys, nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 22 d. 2014 m. A kategorijos praktikos egzaminą išlaikė apie 1,5 tūkst., 2015 m. – apie 2 tūkst., 2016 m. – apie 2,5 tūkst. asmenų. Šiemet iki rugsėjo 22 d. A kategorijos praktikos egzaminą išlaikė apie 2,6 tūkst. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius