Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismo įvykio deklaracijas pildysime išmaniai: kiek tam reikės telefonų, kaip keisis santykiai su draudikais?

Gruodžio 2 d. Lietuvoje pradėjo veikti elektroninė eismo įvykių deklaravimo sistema. Dažnai gruodis būna vienas avaringiausių metų mėnesių, tad, tikėtina, nemažai vairuotojų išbandys naująją sistemą.

Suprasti akimirksniu

  • Per metus Lietuvoje užpildoma apie 90 tūkst. eismo įvykių deklaracijų
  • Programėlė draudimoįvykiai.lt padės išvengti popierizmo, sutaupyti laiko ir pateiks duomenis apie jūsų automobilių draudimo sutartis.

Be abejo, lieka galioti ir popierinės eismo įvykių deklaracijos, jų niekas nepanaikina. Tačiau, pasak Tomo Rudzkio, LR transporto priemonių draudikų biuro direktoriaus pavaduotojo, elektroninės deklaracijos padės ne tik miškus saugoti (nereikės spausdinti popierių), bet ir laiko sutaupys.

Juk, nutikus ir menkiausiam eismo įvykiui, jaučiame stresą. Todėl norisi kuo greičiau ir kuo paprasčiau sutvarkyti būtinas procedūras. O išmanusis būdas – elektroninės, o ne popierinės, deklaracijos pildymas yra paprastesnis jau vien dėl to, kad programėlė draudimoivykiai.lt, jei būsite iš anksto ją aktyvavę ir patvirtinę savo tapatybę, turės beveik visus duomenis apie jūsų automobilį bei draudimo sutartį.

Teliks tik užpildyti kelias eilutes, nufotografuoti eismo įvykio vietą, pažymėti (padedant išmaniajam gidui) pažeistas automobilio dalis.

Pasirašyti galima tiesiog pirštu telefono ekrane. Tačiau daugeliui kyla klausimų, o kurio vairuotojo telefonu galima pildyti deklaraciją išmaniuoju būdu?

Pasak Tomo Rudzkio, jei abu vairuotojai sutinka, deklaraciją galima pildyti ir vienu telefonu. Jei tokio didelio pasitikėjimo nėra – kiekvienas gali atsidaryti programėlę savo išmaniajame įrenginyje. Programa, nustačiusi įvykio vietą ir pamačiusi, kad sutampa kiti duomenys, abiejų vairuotojų deklaracijas bendrins į vieną.

VIDEO: Lietuvoje pradeda veikti elektroninė eismo įvykių deklaravimo sistema: kas keičiasi?

Ir dar vienas svarbus niuansas – bendravimas su draudikais. Esminis dalykas, kuris nesikeičia – apgadintos transporto priemonės draudimo bendrovių atstovams turi būti parodytos per 3 dienas. O kokie skirtumai?

Tais atvejais, kai pildomos popierinės deklaracijos, abu vairuotojai turi informuoti apie eismo įvykį kaltininko draudimo bendrovę. Jei deklaracija pildoma išmaniajame įrenginyje, šios prievolės nebelieka – bendrovė automatiškai gauna visus duomenis. Todėl nukentėjusiam belieka per tas tris dienas kreiptis dėl tolimesnių žalos atlyginimo procedūrų. Beje, visą žalos nagrinėjimo eigą nukentėjęs matys prisijungęs prie programėlės.

Kokiu atveju nebūtina kviesti policijos ir pakanka užpildyti eismo įvykio deklaraciją

Pildykite eismo įvykio deklaraciją, jei:

  • eismo įvykio metu nėra žuvusių ar sužalotų asmenų;
  • eismo įvykio vietoje yra nukentėjusieji asmenys, kai padaryta žala jų turtui;
  • vairuotojas nekelia įtarimo, jog yra neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų;
  • sutariama dėl eismo įvykio aplinkybių.

Eismo įvykio dalyvių pareigos, įvykus eismo įvykiui:

  • važiuojamosios dalies pusėje pastatyti avarinio sustojimo ženklą prieš transporto priemonių važiavimo kryptį: gyvenvietėse – ne arčiau kaip 25 m atstumu, o ne gyvenvietėse – ne arčiau kaip 50 m atstumu nuo sustojusios transporto priemonės);
  • pasilikti eismo įvykio vietoje;
  • imtis visų reikiamų priemonių, kad būtų suteikta pirmoji pagalba nukentėjusiems, iškviesti medikus, prireikus nuvežti nukentėjusįjį į medicinos įstaigą (jei tik tai nesukels pavojaus jo gyvybei ar sveikatai);
  • po eismo įvykio nevartoti alkoholinių gėrimų, vaistų, narkotinių ar kitų svaigiųjų medžiagų, iki bus patikrintas neblaivumas ar apsvaigimas arba bus atsisakyta tai atlikti.
    VIDEO: Kaip pildyti elektroninę eismo įvykio deklaraciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius