Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 11 /2019 01 12

Eismo sąlygas sunkina plikledis ir rūkas

Penktadienio vakarą Vilnių užklojo sniego paklodė, o ledo spąstai vairuotojams tapo nemenku išbandymu. 15min fotografas Josvydas Elinskas nufilmavo, kaip sostinės Edukologijos universiteto žiede į pakalnę šiaip ne taip „užkopė“ autobusas. Net pagrindinėse gatvėse buvo važiuoti sunku. Šeštadienio rytą kelininkai įspėjo, kad vietomis susidarė plikledis, matomumą sunkina rūkas.
Stiprus snygis užklupo Vilnių
Stiprus snygis užklupo Vilnių / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
VIDEO: Gausus snygis apsunkino vairavimo sąlygas autobusams

Šiaurės vakarų Lietuvoje bei Joniškio, Biržų ir Jurbarko rajonuose šeštadienio rytą eismo sąlygas sunkina plikledis, rytų Lietuvoje – rūkas, įspėja kelininkai.

Rytų bei pietų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos sniego sluoksniu, provėžotos bei slidžios, likusioje šalies dalyje magistraliniai ir krašto keliai – šlapi, provėžoti, padengti pažliugusiu sniegu. Rajoniniai keliai padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs, juose dirba speciali technika.

Rytų Lietuvoje – rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 220 metrų.

Šalyje – be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, pajūryje – iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną žymesnių kritulių nenumatoma. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Miestas – baltas ir slidus

Eismo sąlygos Vilniuje penktadienio vakarą buvo tragiškos. Net pagrindinėse gatvėse buvo vos galima įžiūrėti automobilių vėžes, kai kur ir jų nesimatė.

Gedimino prospektas nuo Vilniaus gatvės link Katedros aikštės buvo visiškai baltas, automobilių eismas juo draudžiamas vakarais, o pėsčiųjų prastu oru mažai. Tad pagrindinė sostinės gatvė priminė apsnigtą lauką.

Konstitucijos prospektas irgi buvo visiškai baltas. Nors automobilių apie 21.30 val. dar buvo tikrai daug, tačiau jie judėjo itin lėtai ir atsargiai, kadangi ši gatvė visiškai užklota sniego.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stiprus snygis užklupo Vilnių
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stiprus snygis užklupo Vilnių

Kiek geriau T.Narbuto buvo gatvėje, čia, matyt, prisideda kalvotos teritorijos ypatumai, nes sniegas nupustytas nuo eismo juostų. Slidu bei balta ir Laisvės prospekte, jau nekalbant apie nuošalesnes gatves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius