-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Emigrantų BMW numeriai, 2 dalis: Padla, Listva ir kiti

15min skaitytojo tema apie Londone gyvenančių tautiečių BMW numerių reikšmes sulaukė didelio rezonanso. Vieni skaitytojai londoniečius gyrė už išmonę ir norą išsiskirti iš masės. Kiti juokėsi žodžių, parenkamų angliškiems registracijos numeriams.
Londone gyvenančio Mindaugo BMW
Londone gyvenančio Mindaugo BMW / Skaitytojo Mindaugo nuotr.

Emigrantai, išvykę į Didžiąją Britaniją, dažnai įsigyja prabangesnius automobilius, nei važinėjo Lietuvoje. Ir ne tik dėl didesnių algų – Anglijoje naudotų automobilių kainos yra vidutiniškai 20 proc. mažesnės (nes realizacijos rinka mažesnė dėl vairo dešinėje).

Įsigiję prabangias transporto priemones, tautiečiai buriasi į klubus, kuriuose gali pasidžiaugti savo „žvėriukais“ ir pasidalinti įspūdžiais. Vienas tokių klubų – „BMW London LT“.

Anglijoje naudotų automobilių kainos yra vidutiniškai 20 proc. mažesnės.

„Ypatingi“ numeriai su užšifruotais lietuviškais ar rusiškais žodžiais, kurių nesupranta britų policininkai, yra tokių automobilių „puošmena“. Pavyzdžiui, BIINTO, PLIIKAS, PIIIKTS, ARO2NAS. Arba ne tokie gražūs, nenorminės leksikos.

Apie negražius užrašus skaitykite čia.

Tiesa, vieni emigrantai teigia, kad toks „menas“ ant numerių nieko nekainuoja. O londonietis Mantas informavo, kad „privačių“ numerių kainos prasideda nuo 300 svarų sterlingų. „Bet gali kainuoti ir milijoną, jei sugalvosi užsirašyti KING“, – rašo BMW gerbėjas.

15min parašęs kitas Londono BMW bendruomenės narys Mindaugas turi jau nebe pirmą BMW su išskirtiniais numeriais. Savo kieme jis nufotografavo anksčiau vairuotą automobilį su numeriu L15TVA (galima šifruoti ir kaip slavišką žodžio „Lietuva“ versiją, ir kaip rusišką žodį „lapija“), o dabar jo BMW jau padabintas abejonių nekeliančiu slavišku terminu P444DLA.

2015 m. klubo „BMW London LT“ nariai į didįjį suvažiavimą rinkosi balandžio mėnesį. Apie 2016 m. klubo planus informuos 15min.

Matėte dar įspūdingesnių registracijos numerių? Siųskite gazas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius