Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos ir Pasaulio motokroso čempionatų etapuose – lietuvių desantas

Šį savaitgalį Latvijoje, Kegumo „Zelta Zirgs“ trasoje vyko Europos (MX Euro) ir Pasaulio motokroso (MXGP) čempionatų etapai, kuriuose startavo sportininkai iš Lietuvos. Susirinkęs gausus būrys sirgalių laukė ne tik lietuvaičių Dovydo Karkos, Erlando Mackonio ir Nojaus Gasiūno startų Europs motokroso čempionate, vykusiame šeštadienį, bet ir Armino Jasikonio pasirodymo stipriausiųjų „MXGP“ sportininkų klasėje sekmadienį.
Dovydas Karka EMXOpen #115
Dovydas Karka EMXOpen #115 / LMSF nuotr.

Šeštadienį, Latvijoje vykusiame Europos motokroso čempionato etape varžybų kvalifikacijos barjerą įveikė „EMXOpen“ klasėje Dovydas Karka ir Erlandas Mackonis „EMX250” klasėje. Deja, Nojui Gasiūnui nepavyko debiutuoti Europos motokroso čempionate ir įveikti „EMX250” kvalifikacijos barjero, jis liko už 40-uko ribos, finišavęs keturiasdešimt septintoje vietoje.

„EMX Open” klasėje startavęs Dovydas Karka savo rezultatu yra patenkintas. Kvalifikacijoje pasiektas rezultatas užtikrino poziciją geriausiųjų penketuke, tačiau pirmąjį važiavimą finišuoti pavyko tik už dešimtuko ribos, dvyliktoje vietoje. Antrasis važiavimas buvo sėkmingesnis ir Dovydas finišo liniją kirto aukštoje šeštoje vietoje, bendroje įskaitoje užimdamas aštuntą vietą.

„Pirmajame važiavime startavau penktas ir važiavau penktoje pozicijoje, tačiau įpusėjus važiavimą „užkirto” rankas ir sumažinau tempą. Likus trims posūkiams iki finišo varžovas užblokavo trajektoriją ir kritau”, – įspūdžiais dalijosi Dovydas. „Antras važiavimas – šešta vieta. Startavau trečias ir pirmus ratus laikiau poziciją. Į važiavimo pabaigą teko sumažinti tempą ir praleisti kelis varžovus į priekį bei finišuoti šeštoje vietoje. Bendroje įskaitoje užėmiau aukštą aštuntą vietą.”

VIDEO: Motokrosas: MXGP World Europe, Latvija Kegums

„EMXOpen“ klasėje pergalę šventė „KMP Honda Racing“ atstovas Gert Krestinov iškovojęs pergales abiejuose važiavimuose.

„EMXOpen“ čempionato Top-10 klasifikacija: 1. Davide De Bortoli (ITA, HON), 154 taškai; 2. Nicolas Dercourt (FRA, HON), 147 taškai; 3. Micha-Boy De Waal (NED, HUS), 125 taškai; 4. Simone Croci (ITA, HUS), 121; 5. Filippo Zonta (ITA, HON), 88; 6. Andero Lusbo (EST, HUS), 80; 7. Simeo Ubach (ESP, HUS), 78; 8. Jeff Oxelmark (SWE, HON), 52; 9. Gert Krestinov (EST, HON), 50; 10. Tim Koch (GER, HUS), 49;

Erlandas Mackonis kvalifikavo startui „MX250” klasėje trisdešimt šeštoje vietoje. Pirmame važiavime pajėgių sportininkų iš visos Europos tarpe pavyko finišuoti dvidešimt septintoje vietoje. Antrasis važiavimas nebuvo sėkmingas. Įveikus kelis ratus Erlandas krito ir patyrė traumą, todėl tęsti varžybų pilnu tempu negalėjo ir finišavo 32 vietoje. Pergalė atiteko Kevin Horgmo atstovaujančiam „SM Action Racing Team YUASA Battery“ komandą.

„EMX250“ čempionato Top-10 klasifikacija: 1. Nicholas Lapucci (ITA, FAN), 187 taškai; 2. Kevin Horgmo (NOR, GAS), 163 taškai 3. Rick Elzinga (NED, KTM), 144; 4. Liam Everts (BEL, KTM), 108; 5. Yago Martinez (ESP, KTM), 91; 6. Cornelius Toendel (NOR, YAM), 88; 7. Dave Kooiker (NED, YAM), 77; 8. Andrea Bonacorsi (ITA, YAM), 74; 9. Mike Gwerder (SUI, KTM), 74; 10. Jorgen-Matthias Talviku (EST, HUS), 57;

Sekmadienį, visų fanų iš Lietuvos dėmesys buvo skirtas Arminui Jasikoniui, važiuojančiam „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ komando sudėtyje. Ketvirtasis „MXGP“ etapas Latvijos „Zelta Zirgs“ trasoje prasidėjo oficialia treniruote, po kurios sekė kvalifikaciniai važiavimai. 1790 metrų ilgio trasoje yra net trylika posūkių, o trasos danga yra kietas smėlis. Deja, kvalifikacijos metu Arminas Jasikonis padarė nedidelę klaidą bangų ruože ir krito bei stipriai susimušė šoną. Po konsultacijos su komanda nuspręsta nerizikuoti ir nestartuoti šiandienos varžybose leidžiant Arminui pasveikti ir geriau pasiruošti sekančiam „MXGP“ etapui Turkijoje.

Pirmajame „MXGP“ važiavime, iš karto po starto su „Fox Holeshot“, į priekį išsiveržė Jeffrey Herlings iš „Red Bull KTM Factory Racing“ už savęs palikdamas komandos draugą Jorge Prado ir „Monster Energy Yamaha Factory Racing“ atstovą Glenn Coldenhoff, kurį spaudė iš paskos važiuojantis „Red Bull KTM Factory Racing“ atstovas Antonio Cairoli.

Kegumo trasos šlaitus nusėdę žiūrovai ovacijomis lydėjo savo žvaigždę „Standing Construct GasGas Factory Racing“ komandai atstovaujantį lenktynininką iš Latvijos Pauls Jonass, kuris sėkmingai pradėjo lenktynes ir išlaikė šeštą poziciją iki pirmojo važiavimo pabaigos.

Latvis Pauls Jonass sunkiai pradėjo antrąjį važiavimą, jis krito jau pirmajame posūkyje ir liko besivejančiojo vaidmenyje. Pakilus į 15-ą vietą, Jonas vėl krenta, tik šį kartą po to, kai į jį atsitrenkia „JM Honda Racing“ atstovas Henry Jacobi. Po šio incidento Jonass sugebėjo sugrįžti į 15 -ąją vietą.

Antrajame važiavime startas sėkmingai susiklostė Romain Febvre, kuris užsitikrino savo penktąjį „Fox Holeshot“ šį sezoną ir lyderiavo prieš Prado, Herlings, Cairoli ir Vlaanderen. Ilgai džiaugtis pirma pozicija neišėjo, nes pasinaudojęs lyderio klaida į priekį išsiveržė Prado.

Prado užtikrintai lyderiavo. Jam ant kulnų lipo Herlingsas, o Gajseris laukė savo momento sekdamas lyderių porą.

Važiavimui einant į pabaigą Herlings nusprendė atakuoti ir sumažino atotrūkį iki lyderio nuo 2,6 sekundės iki 0,789. Atotrūkis tarp Prado ir Herlings ilga laiką išliko mažesnis nei sekundė, o paskutiniame rate Herlings taikėsi lenkimo manevrui, bet padarė klaidą ir krito į priekį praleisdamas Gajser ir Febvre bei turėjo tenkintis ketvirta vieta. Antrąjį važiavimą laimi Prado, o Gajser ir Febvre pasidalino antąją ir trečiąją vietas.

Turėdamas du labai tvirtus 2-2 finišus septintajame „MXGP“ čempionato etape Latvijoje, Tim Gajser tapo varžybų nugalėtoju, o Jorge Prado ir Jeffrey Herlings, pelnę po 43 taškus, užėmė antrą ir trečiąją vietas.

„MXGP“ čempionate vyks 19 etapų. Sekantis, aštuntas čempionato etapas vyks rugsėjo penktą dieną Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius