-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Atgal į ateitį“ automobilis pristatytas Kaune

Ketvirtadienį Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijos „Retromobile“ patalpose pristatytas istorinis sportinis automobilis DeLorean DMC-12.

Automobilį dar pavasarį įsigijo verslininkas ir Kauno tarybos narys Dainius Matijošaitis. Išskirtinis automobilio bruožas – dizainas bei tai, kad šį automobilį išgarsino filmas „Atgal į ateitį“.

„DeLorean DMC-12“ kūrė žmogus, kuris taip pat sukūrė ir „Volkswagen Golf 1“ dizainą. Iš viso buvo pagaminta apie 9 000 šių automobilių ir tai buvo vienintelis „DeLorean“ kurtas automobilis, mat įmonė po kelerių metų bankrutavo.

„Įspūdžių papasakoti negaliu, su šia mašina esu važiavęs gal tik 50 metrų. Tai yra pakankamai senas automobilis, komforto jame nėra, nebent elektriniai langai. Lyginant techninius dalykus su šių dienų automobiliais galima būtų vardinti tik minusus. Įdomus faktas, kad išorinė kėbulo dalis iš nerūdijančio plieno. Bet koks įbrėžimas lieka ant šio kėbulo, todėl jam reikalinga speciali priežiūra, pavasarį tikiuosi jį išmėginti ir įvertinti kaip jis važiuoja“, – sakė D.Matijošaitis.

Pristatydamas automobilį verslininkas neslėpė, kad tai yra brangus žaislas, kuriuo jis sutinka pasidalinti su visais norinčiais. Todėl dar savaitę susidomėję automobilį gali pamatyti ir prie jo prisiliesti asociacijos „Retromobile“ patalpose (S.Dariaus ir S.Girėno g. 29A, Kaune), kuriose įrengtas istorinės ir karinės technikos muziejus. Vėliau mašina keliaus „po tentu“ ir lauks pavasario bei geresnių orų.

Automobilis pirktas Amerikoje, o jį įsigyti padėjo vietos lietuviai, kurie sutiko apžiūrėti pirkinį prieš sumokant pinigus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Istorinis automobilis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Istorinis automobilis

Kiek kainavo „DeLorean DMC-12“ D.Matijošaitis neatskleidė, tačiau priklausomai nuo stovio toks automobilis gali kainuoti ir daugiau kaip 35 000 eurų.

Automobilis buvo gaminamas Šiaurės Airijoje. Nors prototipas pristatytas dar 1976 metais, tačiau jo gamyba pradėta tik po penkių metų ir truko vos dvejus metus. Jame montuotas 2,85 darbinio tūrio V6 formos variklis, kuris 100 kilometrų per valandą greitį automobiliui leisdavo pasiekti per 8,8 sekundės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius