Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ autonominis automobilis papuolė į eismo įvykį

Autonominis „Google“ automobilis „Lexus RX450h“ praėjusį penktadienį Kalifornijoje pateko į avariją. Incidento metu automobilyje sėdėjo žmogus, tačiau jis nenukentėjo. Pasak įvykio liudininkų, autonominis automobilis dėl avarijos nekaltas – jis važiavo šviečiant žaliam šviesoforo signalui, kai į jį įsirėžė iš kitos gatvės atvažiavęs mikroautobusas, kuriam tuo metu degė raudona šviesa.
Sudaužytas „Google“ autonominis automobilis
Sudaužytas „Google“ autonominis automobilis

„Google“ patvirtino, kad incidento metu automobilis važiavo autonomiškai, nepadedamas jo viduje sėdėjusio žmogaus. Kai „Lexus“ vairuotojas pamatė, kad mikroautobusas nesiruošia stabdyti prieš sankryžą, nuspaudė stabdžių pedalą, tačiau buvo per vėlu. „Lexus RX450h“ šonas buvo smarkiai apgadintas ir kelionės tęsti savo eiga automobilis nebegalėjo, tačiau jame buvęs žmogus nenukentėjo.

Tai nėra pirmas eismo įvykis, į kurį patenka „Google“ autonominis automobilis, tačiau taip smarkiai jis nukenčia pirmąkart.

„Tūkstančiai avarijų kiekvieną dieną įvyksta JAV keliuose ir važiavimas šviečiant raudonai yra pagrindinė incidentų priežastis. 94 proc. avarijų lemia žmogiškoji klaida – būtent todėl mes kuriame visiškai autonominę technologiją ir siekiame padaryti mūsų kelius saugesnius“, – rašoma „Google“ pranešime.

VIDEO: „Google“ automobilis pateko į avariją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius