Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausias„Moterų ralio“ automobilis: kaip atsirado drugeliais pasidabinęs „Audi A6“

Šiemet pirmą kartą naujienų portalo 15min surengtuose gražiausio „Moterų ralio“ automobilio rinkimuose dalyvavo 56 automobiliai. Balsus rinkimuose atidavė 18 910 skaitytojų. Penktadalio jų balsai lėmė ekipažo „Baltijos loto princesės“ automobilio „Audi A6“ pergalę.
15min skaitytojų balsai lėmė ekipažo „Baltijos loto princesės“  automobilio „Audi A6“ pergalę.
15min skaitytojų balsai lėmė ekipažo „Baltijos loto princesės“  automobilio „Audi A6“ pergalę. / Ekipažo nuotr.

Baltais drugeliais ir šūkiu „Princesės skleidžia drugelius“ papuoštas automobilis surinko 3574 balsus. Laimėtojų komandos laukia specialus 15min prizas – knygų rinkinys.

Keturių varančiųjų ratų „karieta“

„Dalyvaudamos „Moterų ralyje“ moterys nori parodyti viską, ką turi gražaus – drabužius, makiažą, automobilį. Šiemet ralyje mačiau daug gražių ekipažų. Išgirdę apie gražiausio automobilio rinkimus, nusprendėm sudalyvauti, nes mes pačios labai džiaugiamės tokia moteriška mūsų komandos idėja“, – sako komandos kapitonė ir vairuotoja Aušra Žemaitytė.

43 starto numeriu pažymėtu „Audi A6“ su Aušra važiavo jos draugės ir kolegės Kazimiera Ochotnikova, Giedrė Kasparavičiūtė ir Erika Tuinylienė. Šios sudėties komanda „Moterų ralyje“ važiavo jau trečią kartą. „Du metus buvome tiesiog „Princesės“, o šiemet prisijungus rėmėjui tapome „Baltijos loto princesėmis“, – teigia Aušra, kuriai priklauso gražiausio „Moterų ralio“ titulą laimėjęs automobilis „Audi A6“.

Apie savo automobilį savininkė sako, kad tai puikus galios bei komforto derinys. Pirmąjį ralį komanda važiavo nebejaunu baltučiu „Opel“, o vėliau rinkosi patogesnes „Audi“. Keturių varančiųjų ratų 2011 metų „Audi A6“ yra aprūpintas 244 arklio galių (182 kW), 3 litrų darbinio tūrio dyzeliniu varikliu išvien dirbančiu su automatine transmisija.

„Slalomuose kiek pritrūko manevringumo. Tačiau važiuojant žvyrkeliu, „Audi“ buvo didelė pagalba, padėjo tai, kad automobilis didelis, sunkus, varomas keturiais ratais. Posūkiuose, kai jau buvo baisoka, padėjo išlaviruoti“, – dalijasi ralio įspūdžiais Aušra.

Visos princesės nori laimėti

Komandos pavadinimo autorė yra pati Aušra. Jos nuomone, visos moterys yra princesės. O štai šūkį „Princesės leidžia drugelius“ su kuriuo komanda važiuoja jau trečius metus, sugalvojo vienas merginų draugas, beje, fizikas. Šūkis merginoms patiko ir prigijo, tad keisti jo nežada, su juo važiuos ir kitąmet.

„Ruošdamosi raliui, žiūrėjome, kad lipdukai, automobilis, apranga tarpusavyje stilistiškai derėtų. Baltos spalvos lipdukai derėjo prie tamsios automobilio spalvos ir mūsų aprangos. Drugeliai dideliam automobiliui suteikė lengvumo, moteriškumo, princesiškumo“, – teigia A. Žemaitytė.

Papuošimus komanda klijavo iš vakaro, susirinkę su antrosiomis pusėmis. „Dizainas gimė vietoje. Mes tiesiog improvizavome. Pirma suklijavome būtinus ralio lipdukus, po to vyrukai tik rodė kur klijuot ir žiūrėjo ar tiesiai“, – juokiasi Aušra.

Bendroje įskaitoje „Baltijos loto princesės“ šiemet užėmė 19 vietą. Tai kol kas aukščiausia merginų vieta. Prieš metus jos buvo penktame dešimtuke.

„Šiemet buvo labai lengvas ralis. Mes net nustebome, kad tokios pailsėję grįžome namo. Bėgiojom nedaug, jokio streso, jokio skubėjimo, matėme, kad visur spėsime. Pats organizavimas šiemet labai patiko. Aš netgi norėjau daugiau to stresiuko ir palakstymo“, – prisipažįsta Aušra ir teigia, kad kitąmet jos komanda sieks prizinių vietų.

Geriausia strategija – jokios strategijos

Ypatingos komandos strategijos merginos sako neturinčios. Anot Aušros, nė vienais metais jos nesiruošė ir nesitreniravo, tiesiog sėdo ir važiavo.

„Po pirmojo ralio atradome sritis, kur kiekvienai mūsų sekasi geriausia. Esame labai vientisa komanda, tokio suderinamumo mums galima tik pavydėti. Šturmanė yra Kazimiera, kuri dabar augina mažą vaikutį, bet ralio nepraleido. Giedrė atsakinga už laiko apskaitą. Erika – už atstumų matavimą. Ji taip pat padeda man važiuoti slalomuose“, – pasakoja komandos kapitonė.

Paklausta, kas jos manymu lėmė, kad tiek daug balsų surinko gražiausio automobilio rinkimuose, Asta sako, kad princesiškumas ir draugų mobilizacija. Ar jau nuėmė lipdukus? Taip, nes automobiliu važinėja ir vyras. „Aš, žinoma, kalbinau jį palikti bent šūkį, bet jis tik skersai į mane pasižiūrėjo ir pasakė, kad gal geriau nereikia“, – nusijuokė Aušra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius