Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22 /19:02

Jaunuolių šmaikšti akcija Kaune: apie „trikojį“ perspėjo ženklu, sulaukė net piniginio atlygio

Penktadienio popietę grupė jaunuolių nusprendė palengvinti vairuotojų gyvenimą. Ant balto popieriaus lapo atsispausdinę greičio matuoklio ženklą ir susiradę vieną iš Kaune tuo metu įrengtų „trikojų“, ėmė perspėti pravažiuojančius vairuotojus apie netoliese įrengtą policijos priemonę. Vieni tokį vaikinų poelgį išvadino kvailu, kiti atsidėkodami net eurų negailėjo.
Jaunuoliai nusprendė originaliai pranešti, kur Kaune stovi „trikojis“
Jaunuoliai nusprendė originaliai pranešti, kur Kaune stovi „trikojis“ / „Kas vyksta Kaune“ feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Penktadienio popietę feisbuke ėmė sklisti keturių vaikinų išdaigos akimirkos, kurios metu vienas laiko apie mobilųjį greičio matuoklį perspėjantį ženklą, o kiti intensyviai į jį rodo rankomis.

„Kur stovi policija Kaune“ feisbuko grupėje paviešinta nuotrauka per valandą susilaukė daugiau nei tūkstančio „patinka“ mygtuko paspaudimų.

„Juozapavičiaus prospekte. Šaunuoliai vyrai, kovoja prieš trikojį“, – toks prierašas puikavosi prie nuotraukos.

Tuo metu A.Juozapavičiaus prospekte policija buvo įrengusi vieną iš turimų mobilių greičio matavimo prietaisų.

Po šiuo pranešimu komentaruose užvirė diskusija. Vieni vadino tokį jaunuolių išmislą kvailyste, o juos pačius – juokdariais, kiti siūlė pasigaminti kur kas didesnį perspėjantį ženklą, treti negailėjo gerų žodžių bei padėkų – pagelbėjo sumažinti greitį laiku ir vietoje.

„Būčiau užsirovęs, chėbrytė padėjo. Dėkui“, – dėkojo „išgelbėtasis“ nuo baudos.

„Reikia alaus ir kėdžių privežti chėbrai“, – šypsojosi vienas iš komentatorių.

Kitas pasiūlė susimesti visiems po euriuką ir sumokėti kompanijai už darbo dieną. Ne vienas pritarė šiam sumanymui.

„Kibirą pasideda tegu, kitą kartą kapeikų įmesiu“, – siūlė vienas.

„Vyrukai, veiklą įregistruot reikia, kad žmonės savo 2 proc. galėtų aukoti“, – juokavo kitas komentatorius.

Būta ir tokių, kurie, paprašę banko sąskaitos, pervedė originaliems vaikinams tai 4, tai 5 eurus.

Kauniečiai dėkojo už pakeltą nuotaiką.

15min pakalbintas vienas iš akcijos sumanytojų – Jonas, tikino, tai su kompanija darantis nebe pirmą kartą – gal antrą ar trečią. Studentaujantis vaikinas pats vairuoja automobilį, bet niekad nėra kliuvęs į mobilaus greičio matuoklio spąstus – baudų už greičio viršijimą nėra mokėjęs.

„Patiems linksma ir tiek. Norėjom pakelti nuotaiką sau ir kitiems. Pagelbėti žmonėms, kurie mėgsta spausti greičio pedalą. Neskatiname lėkti, kaip tik skatiname prilėtinti“, – teigė Jonas.

Paklaustas, kaip į tokią akciją reagavo policija, vaikinas tikino, kad šiandien pravažiavo pro šalį keletas ekipažų, tačiau jų dėmesio plakatas nesulaukė.

„Nėra prie ko prikibti, niekaip nenusižengiame, tiesiog linksminamės“, – šyptelėjo Jonas, su plakatu ir draugais A.Juozapavičiaus gatvėje prastovėjęs šiandien apie 3-4 valandas.

Į neigiamus komentarus kompanija nereaguoja – jų visad buvo ir bus. Daugiau sulaukė padėkų ir šypsnių. O kiek eurų įkrito į sąskaitą?

„Tie 5 eurai. Akcijos nedarome tam, kad užsidirbtume. Tiesiog vienas komentatorius paklausė sąskaitos, ant bajerio ir parašiau“, – patikino jis.

Tokias akcijas kompanija žada rengti ir ateityje. Kada jos vyks, priklauso nuo nuotaikos. Didesnio ženklo vaikinai gaminti nesiruošia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius