Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada bus sutaisytas byrantis 26 mln. vertės Panemunės aplinkkelis?

Pernai Lietuvos automobilių kelių direkcija Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ruože nuo 183,90 iki 187,90 km (Panemunės miesto rytinis aplinkkelis) nustatė akivaizdų broką ir įpareigojo statytojus jį pašalinti. Kelias, kurio statyba kainavo 26,25 mln. eurų, per trejus metus po pridavimo vietomis yra įdubęs apie 1 metrą.
Panemunės rytinis aplinkkelis
Panemunės rytinis aplinkkelis / „Kelprojekto“ nuotr.

Tuomet LAKD direktorius Vitalijus Andrejevas pasikvietė pokalbiui šio pojekto vykdytojus. Susitikime dalyvavo projektuotojų UAB „Kelprojektas“, rangovų AB „Latvijas tilti“ ir UAB „Kauno keliai“ bei techninę priežiūrą atlikusių UAB „Kelvista“, UAB TAEM ir UAB „Tiltų ekspertų centras“ atstovai.

Tačiau, kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje žiniasklaidą informavo V.Andrejevas, statybos bendrovės „Latvijas tilti“ bei „Kauno keliai“ nesutiko savo lėšomis pataisyti defektų, padarytų prieš ketverius metus. Todėl LAKD darbus pirks iš naujo, o rangovams atsisakius apmokėti išlaidas, bus kreipiamasi į teismą.

Panašiai, kaip ir kelių audito atveju, kai 18 atvejų buvo nustatytas akivaizdus brokas. Tie rangovai, kurie nesutiko savo lėšomis pašalinti trūkumų, vėliau turės padengti LAKD patirtas išlaidas, liejant papildomą asfalto sluoksnį.

V.Andrejevas suskaičiavo, kad, pasamdžius naują rangovą, maždaug 1 mln. eurų vertės darbus ketinama baigti iki kitų metų rudens:

„Metų pabaigai turime projektą su išvadomis, tuomet skelbiame rangovo konkursą, jo vertė, preliminariais paskaičiavimais, yra apie 1 mln. eurų. Tada kovą-balandį turime sutartį ir iki rudens turėtume turėti padarytus darbus“.

LAKD vadovas negalėjo pakomentuoti, kaip vykdomi šio aplinkkelio darbai Rusijos pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius