Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai vieni vairuotojai nusprendžia „pamokyti“ kitus: gali tekti pasimokyti patiems

Ne vienas vairuotojas pripažins, kad situacijos, kai staiga vienas vairuotojas nusprendžia „pamokyti“ kitą – itin nemalonios. Nepaisant neigiamų emocijų, tai neretai tampa ir grėsme kilti eismo įvykiui. Tokį savavališko elgesio pavyzdį į redakciją atsiuntė skaitytojas Mindaugas, kuris teigė, kad užfiksuoti „Range Rover“ su rusiškais valstybiniais numeriais veiksmai peržengė visas chuliganiško vairavimo ribas.
Prieš vilkiką stabdantis lengvasis automobilis
Prieš vilkiką stabdantis lengvasis automobilis / Skaitytojo vaizdo įrašo nuotr.

Atsiųstame vaizdo įraše automobilio valstybinių numerių nesimato, tačiau aiškiai užfiksuota, kaip „Range Rover“ vairuotojas išvažiavęs į juostą, kuria nenumatytas eismo judėjimas, aplenkė automobilį ir staiga kirsdamas pirmą eismo juostą, išvažiavo į antrąją ir prieš pat vilkiką pradėjo stabdyti. Dėl tokio lengvojo automobilio veiksmo gale važiavusio vilkiko vairuotojas taip pat buvo priverstas staigiai stabdyti.

Kas sukėlė tokį Rusijoje registruoto automobilio vairuotojo manevrą, galime tik spėlioti, tačiau specialistai vienbalsiai sutarė – padarytas kelių eismo taisyklių pažeidimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas Lietuvoje pažeidžia Kelių eismo taisykles: teisuoliai, drąsuoliai ir auklėtojai

Saugaus eismo ekspertas ir „Amplius.lt“ vairavimo mokyklos vadovas Artūras Pakėnas įvardijo pagrindinį nusižengimą – chuliganišką vairavimą bei lenkimą juosta, kurioje automobilių eismas draudžiamas. Už tai, anot specialisto, turėtų būti numatyta administracinė atsakomybė.

VIDEO: Staigus „Range Rover“ vairuotojo stabdymas prieš vilkiką

Policijos pareigūnai peržiūrėję šį vaizdo įrašą teigė, kad vienareikšmiškai įvardinti, kad tokiam žmogui būtų numatyta administracinė atsakomybė, kol kas negali. Mat nagrinėjant tokius atvejus yra atliekamas tyrimas. Pareigūnai neslėpė, jei matytųsi automobilio valstybiniai numeriai, toks tyrimas tikrai būtų pradėtas, mat, pirminiais duomenimis, toks vairavimas būtų laikomas chuliganišku.

Verta prisiminti, kad panašūs vairuotojų veiksmai neliko nepastebėti. Vienas panašus atvejis, kai lengvuoju automobiliu važiavęs asmuo nusprendė „pamokyti“ vilkiko vairuotoją, užfiksuotas šių metų pradžioje. Tuomet „mokytojas“ buvo pamokytas pats, o už chuliganišką vairavimą ir grėsmės sukėlimą kitiems eismo dalyviams vyrui buvo skirta piniginė bauda bei teisės vairuoti atėmimas 18-ai mėnesių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nuteistas chuliganas, savuoju „Mercedes“ greitkelyje blokavęs benzinvežį ir keikęs jo vairuotoją

Visgi policijos pareigūnai komentuodami šį įvykį prašė, kad užfiksavę neleistinus vairuotojų manevrus ir elgesį kelyje, kiti eismo dalyviai apie tai patys praneštų pareigūnams. Mat taip kiekvienas išaiškintas atvejis padeda užtikrinti saugesnį eismą šalies keliuose. Būtent tokiems pranešimams yra sukurta platforma „epolicija.lt“, kur, anot Kelių policijos atstovės Marijos Kazanovič, kiekvienas eismo dalyvis gali prisidėti prie saugios aplinkos keliuose kūrimo.

Pranešk naujieną
arba
* privalomi laukai
** vienas iš laukų yra privalomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius