Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12 /09:06

Karštas ketvirtadienio rytas Vilniuje: policija baudė važiuojančius A juosta, auklėjo sustojusius „koriuose“

Ketvirtadienio rytas Vilniuje – neeilinis. Kelių policija nuo 7 val. sostinėje surengė reidą, kurio metu sugrįžtantiems po vasaros atostogų „naujakuriams“ bandė priminti primirštas Kelių eismo taisykles.

Į reidą kartu su kelių policijos pareigūnais atvyko Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis ir Vilniaus apskrities Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas.

Akcijos metu buvo stebima, ar vairuotojai nevažiuoja visuomeniniam transportui skirtomis A juostomis, neužstato sankryžų, pažymėtų geltonojo „korio“ ženklu.

Akivaizdu, kad rugsėjo pradžioje eismo srautai Vilniuje padidėjo iki 30 proc. Todėl, kaip pastebi Vilniaus savivaldybė, padaugėjo vairuotojų, ignoruojančių Kelių eismo taisyklių reikalavimus – kiekvienas važiuoja kaip jam patogiau. Dėl šios priežasties, pasak D.Šalomsko, gatvėse budi ir 30 proc. daugiau pareigūnų, kontroliuojančių eismą.

A juostomis važiuoja kas tik nori?

Akivaizdžiausi pažeidimai – vadinamosiose A juostose, kurių ilgis Vilniuje siekia 33 km. Savo reidui pareigūnai neveltui pasirinko nusileidimo nuo vadinamojo Šeškinės kalno ruožą (Ukmergės g.), nes čia pažeidėjų – nors tvenkinį tvenk. Daugelis iš jų A juosta važiuoja dėl to, kad vėliau pasuka į biurų pastatų rajoną – Pieninės, Saltoniškių ir kitose Žvėryno gatvėse. Dažniausias vairuotojų pasiteisinimas – nemačiau, labai skubėjau ir t.t.

Primename, kad A juostomis gali važiuoti tik bendrojo naudojimo transporto priemonės, mopedų vairuotojai ir dviratininkai ir, jei juosta pažymėta specialiu simboliu, taksi (bet ne pavėžėjai), elektromobiliai ir automobiliai, kuriais važiuoja keturi ir daugiau keleivių. Vairuotojams už A juostos taisyklės pažeidimą gresia 30-90 eurų bauda.

79 geltonieji koriai

Šiuo metu sostinėje net 79 sankryžos „nuspalvintos“ geltonojo korio linijomis ir papildomais informaciniais skydais „Neblokuokite sankryžos“. Jei visi vairuotojai laikytųsi šio reikalavimo, eismas probleminėse sankryžose vyktų sklandžiau. Bene daugiausiai aistrų kelianti sankryža su „koriu“ – Šeškinės kalno apačioje esanti Ukmergės/Geležinio Vilko. Ji yra labai plati, todėl eismo dalyviams sunku prognozuoti, kurioje tiksliai vietoje sustos automobilis intensyvaus eismo sąlygomis.

Tiesą sakant, reido šioje sankryžoje buvo atsisakyta vengiant sukelti dar didesnes spūstis, nes pažeidėjus tektų ilga eile rikiuoti autobusų stotelėje. Todėl pasirinkta ties PC „Panorama“ ir Policijos departamentu esanti Saltoniškių/Narbuto g. sankryža. Nors už „korio“ taisyklės pažeidimą gresia 28-86 eurų bauda (sankryžos blokavimas ir kliūties joje sudarymas), ketvirtadienio rytą pareigūnai baudų neskyrė, o tik švelniai įspėjo vairuotojus. Tiesa, vienam iš jų pasiūlė papūsti ir į alkoholio matuoklį.

Stebėkite, kaip vyko policijos reidas.

Policijos reidas ant Šeškinės kalno

Transliaciją mobiliajame įrenginyje matysite paspaudę čia.

VIDEO: Policininkai auklėjo po vasaros atostogų KET pamiršusius vairuotojus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius