-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaunas žada keisti rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarką

Kauno miesto taryba gegužės pabaigoje žada svarstyti siūlymą nuo liepos keisti ir išplėsti rinkliavos už automobilių stovėjimą zonas, praneša savivaldybė.
Stovėjimo aikštelė
Stovėjimo aikštelė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Laisvėjant karantinui Kauno gatves užplūsta vis didesni transporto priemonių srautai. Ne tik centrinė miesto dalis, bet ir atokesnių gatvių kelkraščiai tampa kone sausakimši nuo automobilių. Dažnai jie suplūsta ir į daugiabučių kiemus, užimdami gyventojų vietas“, – rašoma pranešime.

Pasak savivaldybės, kasmet sulaukiama vis daugiau gyventojų skundų dėl užstatomų kiemų. Miesto centre ir senamiestyje visos gatvės yra apmokestintos, todėl vairuotojai dažnai ieško nemokamo parkavimo, palikdami automobilius gyvenamųjų namų kiemuose.

„Parkavimo zonų plėtimas buvo numatytas dar prieš metus, tačiau situaciją pakoregavo užklupusi COVID-19 pandemija – eismas tapo ne toks intensyvus ir iki šiol pokyčių neprireikė. Tačiau po karantino švelninimų situacija kardinaliai keičiasi“, – aiškino įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius sako, kad visų centrinės miesto dalies ir senamiesčio kiemų apmokestinimas atgrasytų atvykėlius nuo gudravimo, keliant nepatogumus vietos gyventojams.

Reaguojant į kauniečių prašymus bei nusiskundimus, artėjančiame tarybos posėdyje bus siūloma plėsti apmokestintas teritorijas, įvedant rinkliavas naujose gatvėse ir visuose senamiesčio bei naujamiesčio kiemuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius