-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis apie smegduobę po langais: „Pamėto akmenukų, o asfaltas ir vėl lūžta“

Kaune gyvenantis Algimantas jau metus pro namų langus stebi gatvėje atsivėrusią smegduobę ir niekaip nesupranta, kodėl jos niekas nesutvarko. Šiuo metu įgriuvos skersmuo siekia pusmetrį, tad transporto priemonėms, o ypač viešajam transportui, jau darosi sunku prasilenkti į ją neįvažiavus.
Smegduobė Kauno J.Borutos gatvėje
Smegduobė Kauno J.Borutos gatvėje / Skaitytojo Algimanto nuotr.

Pasak Algimanto, smegduobė J.Borutos gatvėje, ties 4-uoju namu, atsivėrė prieš metus. Gal prieš dvejus metus toje vietoje tiesė naujus požeminius tinklus, tad, matyt, po darbų vis ėmė pasiplauti gruntas – jis sminga gilyn.

Manoma, kad problema gali slypėti šulinyje. Nustačius įgriuvimo priežastį, įgriuva bus sutvarkyta.

Išspręsti problemos, kurios gylis – apie 30 cm, niekas neskuba. O juk artėja rugsėjis, šalia – mokykla. Į ją mokiniai ir taip priversti eiti takeliais, kurių šaligatviais nepavadinsi: žiemą jie būna užversti sniego pusnimis, o kitais metų laikais neretai ant jų telkšo balos.

„Atvažiuoja, pamėto skaldos, akmenukų, patrepsi kojytėmis ir išvažiuoja. Būna, išasfaltuoja. Bet kas iš to, po savaitės asfaltas vėl lūžta. Visi žino, bet niekas nieko nedaro. Kliūtis neaptverta, nėra jokių įspėjančių ženklų. O kas jei greitosios automobilis naktį skubės į įvykį, nepastebės? Kol kokia nelaimė neatsitiks, kol kas nors nesulaužys savo automobilio, nesusižalos, tol niekas nieko nesiims“, – piktinosi kaunietis, pabrėžęs, jog duobė vis gilėja.

Panemunės seniūno pavaduotoja Loreta Knėpienė patikino, jog patikrino minėtą vietą, nufotografavo smegduobę ir pateikė informaciją UAB „Kauno vandenims“, kadangi įgriūva yra prie kanalizacijos šulinio.

„Avarinės tarnybos darbuotojams apžiūrėjus minėtą vietą ties bendrovei „Kauno vandenys“ priklausančiu šuliniu, nuspręsta atlikti šulinio TV diagnostiką. Manoma, kad problema gali slypėti šulinyje. Nustačius įgriuvimo priežastį, įgriuva bus sutvarkyta. Kol kas grėsmės nėra“, – ramino „Kauno vandenų“ Tinklų skyriaus viršininkas Vytautas Rudys.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pabrėžė, jog anksčiau ar vėliau visos gatvės Kaune bus sutvarkytos kompleksiškai: ne tik važiuojamoji dalis, bet ir šaligatviai, apšvietimas, želdiniai ir t.t. Tereikia kantrybės.

„Tai jau vyksta miesto centrinėse gatvėse, Žaliakalnyje ir po truputį keliauja į miesto pakraščius. Deja, per kelis dešimtmečius susikaupė tiek darbų, kad per pusmetį jų visų tikrai nespėsime padaryti. Iš kauniečių prašome šiek tiek supratingumo ir kantrybės“, – pabrėžė A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius