Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno viešasis transportas rugsėjį moksleivius ir studentus pigiau veš ir be pažymėjimo

Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviams, rugsėjo mėnesį į mokyklas važiuojantiems viešuoju transportu, suteikiama galimybė laikinai naudotis priklausančia viešojo transporto lengvata be galiojančio lengvatą patvirtinančio dokumento, – informuoja „Kauno autobusai“.
Ekskursija troleibusų parke
Kauno troleibusai/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo rugsėjo 1-osios Kaune vėl padaugės studentų bei moksleivių. Plūstelės jie ir į viešąjį transportą, tačiau bent jau dalis jų kurį laiką priversti spręsti galvosūkį dėl bilietų – pažymėjimus studentai ir moksleiviai paprastai gauna rugsėjui įpusėjus, o be jų negalioja lengvatos viešajame transporte. Reaguodama į šią situaciją, „Kauno autobusų“ įmonė nusprendė kurį laiką taikyti išlygą.

Išlyga bus taikoma rugsėjo 1–12 dienomis. Moksleiviai, važiuojantys su lengvata, kontrolieriams turės pateikti praėjusiais metais išduotą mokinio pažymėjimą, galiojantį iki rugpjūčio 31 d., arba asmens dokumentą, įrodantį, kad vaikas yra mokyklinio amžiaus.

Į aukštųjų mokyklų dieninius skyrius naujai įstoję studentai, nespėję išsiimti Lietuvos studento pažymėjimo, iki rugsėjo 30 dienos transporto lengvatomis autobusais ir troleibusais Kauno mieste galės naudotis pateikę asmens tapatybės dokumentą ir aukštosios mokyklos išduotą pažymą, kurioje patvirtinama, kad konkretus asmuo yra atitinkamos aukštosios mokyklos studentas.

Aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų dieninių skyrių studentai, dieninių bendrojo lavinimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų moksleiviai turi teisę įsigyti miesto autobuso / troleibuso bilietą su šiomis nuolaidomis: 80 proc. – terminuotajam mėnesiniam ir aktyvuojamam bilietui; 50 proc. – vienkartiniams bilietams (perkamiems transporte ir elektroniniams).

Lengvata negalioja važiuojant maršrutiniu taksi. Vienkartinio maršrutinio taksi e. bilieto kaina – 1,10 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius