Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiamas šviesoforų reguliavimas Vilniaus Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje

Rugpjūčio viduryje Vilniuje, Geležinio Vilko–Ukmergės g. sankryžoje, bus vykdomi eismo valdymo pakeitimai. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad bus įrengta papildoma eismo juosta atvažiuojantiems nuo Žalgirio g., demontuojama lentelė su žalia rodykle ties raudonu šviesoforo signalu judantiems nuo centro ir įrengiami pėsčiųjų mygtukai. Dėl to bus koreguojamas ir šviesoforų reguliavimas.
Eismas Geležinio Vilko-Ukmergės gatvių sankryžoje
Eismas Geležinio Vilko-Ukmergės gatvių sankryžoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atlikus eismo organizavimo pakeitimus, siekiama ne tik padidinti eismo dalyvių saugumą, tačiau ir transporto srautų pralaidumą. Planuojama, jog nauju režimu sankryža pradės veikti nuo rugpjūčio 13 d., o šviesoforų veikimo kalibravimo darbai bus atliekami iki rugpjūčio 16 d.

„Po šių pakeitimų sankryža veiks lankstesniu visiems eismo dalyviams režimu, o važiuojantiems Geležinio Vilko g. nuo centro pusės raudonas šviesoforo signalas bus įjungiamas tik tuomet, kai per sankryžą norintys pereiti pėstieji aktyvuos sensorinį pėsčiųjų mygtuką“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Modesta Gusarovienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Modesta Gusarovienė

Vykdant sankryžos rekonstrukcijos ir šviesoforų reguliavimo pakeitimo darbus, taip pat šioje vietoje atnaujinami šaligatviai, sankryžos apšvietimas ir tiesiami nauji dviračių takai. Planuojama, jog visa sankryžos rekonstrukcija bus baigta iki rugpjūčio mėn. pabaigos.

Šie pokyčiai turės įtakos ir viešojo transporto judėjimui – nuo rugsėjo 1 d. 5 maršruto autobusai šią sankryžą kirs pakeista trasa, nebesukdami į kairę ir nebesustodami Saltoniškių stotelėje. Tikslesnė informacija keleiviams bus pateikta antroje rugpjūčio mėn. pusėje.

Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo už galimus nepatogumus ir laikinus eismo sutrikimus darbų vykdymo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius