-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keista situacija: su KET nusižengimu sutinka, tačiau suglumino kitas dalykas

Situacija tikrai neeilinė – į redakciją kreipęsis skaitytojas Martynas sutinka su įvykdytu Kelių eismo taisyklių pažeidimu. Tačiau, skaitytojui pamačius administracinio pažeidimo protokolą, kilo vienas klausimas: ar tikrai turi būti nurodoma vyro darbovietė?
Greičio matavimas „trikoju“
Greičio matavimas „trikoju“ / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Neseniai gavau baudą už greičio viršijimą. Viskas būtų gerai, kaltę pripažįstu, nors ir nesutinku su metodais ir vietomis, kuriose stato tuos trikojus. Pasipinigavimas. Tačiau, gavęs protokolą, pastebėjau keistą dalyką. Jame buvo įrašyta mano darbovietė.

Mano pagrindinis klausimas: kodėl administracinio pažeidimo protokole tai yra svarbu nurodyti? Prie ko šioje situacijoje yra mano darbovietė? Jei būčiau bedarbis, būtų nurodyta Užimtumo tarnyba? Kodėl tai svarbu ir kaip naudojami mano asmens duomenys? Šiuos dalykus vienaip ar kitaip mato pagrindinės institucijos, todėl kam tą reikia nurodyti pažeidimo protokole?“, – klausia Martynas.

Jis taip pat baiminasi, kad nurodant tokią jautrią informaciją, pažeidžiamas asmens duomenų apsaugos principas.

Numato įstatymas

Lietuvos kelių policijos tarnyba pateikė paaiškinimą, kodėl ir kokie duomenys gali ar net turi būti nurodomi Administracinių pažeidimų protokole – tvarką numato Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 609 straipsnis.

Atsakyme 15min cituojama, kad „Administracinio nusižengimo protokole nurodoma: jo surašymo data ir vieta, tyrimą atlikusio ir protokolą surašiusio asmens pareigos, vardas, pavardė; duomenys apie administracinėn atsakomybėn traukiamą asmenį (asmens vardas, pavardė, asmens kodas, adresas, darbo vieta, telefono numeris ir kt., užsienio valstybių piliečių gimimo metai);

administracinio nusižengimo padarymo vieta, laikas ir esmė; šio kodekso straipsnis, straipsnio dalis ar kitas atsakomybę už šį nusižengimą nustatantis teisės aktas, kurio reikalavimus pažeidė asmuo<...>“, – rašoma paaiškinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius