Ketvirtadienio reido metu bus tikrinamas paspirtukininkų blaivumas

Nulio promilių tolerancija ir prieigos prie „Bolt“ paskyros blokavimas – taip neblaivius el. paspirtukų paslaugos vartotojus pasiryžusi vertinti susisiekimo paslaugų platforma ketvirtadienį Vilniaus gatvėse kartu su Lietuvos kelių policijos tarnyba planuojamo reido metu, rašoma pranešime.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Policijos nuotr.

Nors policijos atstovai žada taikyti įstatymo numatytas bausmes, el. paspirtuko vairuotojui viršijus 0,4 promilių ribą, pagrindinis organizatorių tikslas – informuoti šios sąlyginai naujos tranporto priemonės vairuotojus, kad važiuoti ja apsvaigus yra draudžiama ir pavojinga.

„Kiekvienas paspirtuką išsinuomojęs gyventojas įsipareigoja važiuoti tik visiškai blaivus, bet kelionių paspirtukais skaičiui nuolat augant, pakankamai didelė dalis vartotojų yra naujokai, net ir nesusimąstantys, kad tai irgi transporto priemonė, kuria judėti reikia tik laikantis kelių eismo taisyklių“, – pažymi Eimantas Balta, „Bolt“ dalijimosi paslaugų plėtros vadovas Baltijos šalyse. Pasak jo, pasibaigus atostogų sezonui, Vilniuje suintensyvėjo ne tik automobilių, bet ir el. paspirtukų eismas, todėl siekiama prevenciškai iš naujo atkreipti gyventojų dėmesį į saugumo reikalavimus.

Policija primena, kad el. paspirtukų (greitis iki 25 km/val., galia iki 1 kW) vairuotojams leidžiama alkoholio riba yra iki 0,4 promilės. Jei nustatomas didesnis neblaivumas, vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 150 eurų. Kai viršijama 1,5 promilės arba šios transporto priemonės vairuotojas yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, arba vengia tikrintis blaivumą – bauda gali siekti nuo 150 iki 200 eurų.

„Tokios ekologiškų paslaugų tiekėjų iniciatyvos padeda policijai suvaldyti besiformuojančius skubančių žmonių įpročius ir suformuoti elgesio normas ugdant juos ir atkreipiant dėmesį į visų eismo dalyvių saugumą, kol elektrinių paspirtukų naudojimo pikas dar nėra pasiektas“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

„Žinome, kad didžioji dauguma el. paspirtukų vairuotojų yra sąmoningi eismo dalyviai, todėl viliamės, kad pareigūnų prašymas pasitikrinti nesukels nepatogumų. Atvirkščiai, prašome savo klientų dalintis blaivumo reikalavimu su aplinkiniais ir visuomet sulaikyti išgėrusį draugą nuo kelionės el. paspirtuku“, – sako E. Balta.

Šiuo metu „Bolt“ paspirtukais Lietuvoje naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Kėdainių, Tauragės, Trakų ir Kazlų rūdos gyventojai bei šių miestų svečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius