Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdos senamiestyje – mažesnis leistinas greitis

Artimiausiu metu Klaipėdos senamiestyje, įskaitant Tiltų gatvę, bus įrengti kelio ženklai, leidžiantys važiuoti ne didesniu nei 20 km/h greičiu. Iki šiol Klaipėdos senamiestyje, kur dauguma gatvių – akmenimis grįstų – leistinas greitis buvo 30.
Už 5 mln. eurų bus atnaujinamas ar rekonstruojamas Klaipėdos senamiesčio grindinys.
Klaipėdos senamiesčio gatvėmis - mažesniu greičiu. / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Kaip informuojama, tokių veiksmų imtis nuspręsta įvertinus esamą Biržos tilto būklę bei siekiant saugesnio eismo senamiestyje.

„Jau seniai diskutuojama apie tai, kad Tiltų gatvė galėtų būti skirta tik pėstiesiems ir dviratininkams. Savivaldybė atsižvelgė į gautą rekomendaciją dėl Biržos tilto, todėl bus nustatyti greičio ribojimai. Ir gyventojams bus saugiau, ir Biržos tiltą labiau pasaugosime“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Naujus eismą ribojančius kelio ženklus planuojama įrengti preliminariai spalio 9 – 10 d.

Vairuotojai prašomi būti atidūs ir laikytis nustatyto greičio. Taip pat planuojama suintensyvinti kontrolę dėl nustatyto greičio laikymosi senamiestyje.

Kaip 15min komentavo savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, uostamiesčio senamiestis – specifinis. Ir dabar dalimi gatvių gali važiuoti tik visuomeninis ir aptarnaujantis transportas bei gyventojai. „Ir taip ribojamas patekimas į jį. Nemanau, kad susidarys spūstys. Nėra tokio automobilių kiekio, kad jis atsirastų“, – komentavo specialistas. Anot jo, iš gyventojų vis gaunama pastabų, kad senamiesčio gatvėmis važiuojama greičiu nei leistina. „Tačiau atlikus patikrinimus paaiškėja, kad taip tik atrodo – dėl grindinio iš tiesų čia triukšmingiau, bet jis prislopina greitį“, – aiškino R.Mockus.

Kaip jau skelbta, Klaipėdos miesto savivaldybė gavo bendrovės „INHUS Engineering“ ekspertizės išvadas dėl Biržos tilto. Išvada – tiltą reikia remontuoti. Savivaldybė atsižvelgė į ekspertų nuomonę: iki to laiko, kol įvyks konkursas tilto projektavimo paslaugoms pirkti, transporto greitis senamiestyje bus apribotas iki 20 km/h.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius