Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lenkijoje išbandomi Kaunui gaminami troleibusai

Lenkijos bendrovė „Solaris Bus& Coach S.A.“ gamina 85 naujus žemagrindžius troleibusus Kauno miestui. Pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad visi jie išriedės į gatves iki metų pabaigos. Pagal specialią specifikaciją troleibusų gamybą užsakė Kauno viešojo transporto bendrovė „Kauno autobusai“.
Lenkijoje išbandomi Kaunui gaminami troleibusai
Lenkijoje išbandomi Kaunui gaminami troleibusai / „Kauno autobusų“ nuotr.

Troleibusuose bus 33 sėdimos vietos, tarp jų - ir vieta negalią turinčiam žmogui. Iš viso jie talpins iki 85 keleivių. Naujose transporto priemonėse žadamas efektyvus salono kondicionavimas ir šildymas, aukštos kokybės informavimo sistema, vaizdo stebėjimo kameros, ergonomiška vairuotojo darbo vieta.

Keleivių patogumui naujuose troleibusuose bus įrengtos 5 USB jungtys, saugumą užtikrins 2 vidaus ir 1 lauko kameros, o pageidaujantys keliauti su dviračiu, jį galės pasistatyti specialiai tam skirtoje vietoje. Taip pat troleibuse bus du multimedijos ekranai, skirti informuoti keleivius. Visoje transporto priemonėje bus įrengta LED apšvietimo sistema.

Taip pat nurodoma, kad naujuose Solaris troleibusuose keleiviai naudosis higieniškesniais, nerūdijančio plieno turėklais, kokybiškesnę salono švarą užtikrins patogesniam valymui sukonstruotas troleibuso salonas, o nuo purvo, sniego ar vandens įvairiais metų laikais transporto priemonę ir eismo dalyvius apsaugos specialiai ratų arkose sumontuoti šepetėliai.

Per metus beveik 80 mln. keleivių pervežantys įmonės vairuotojai naujose transporto priemonėse dirbs pilnai uždarose, kondicionavimo sistemą turinčiose kabinose, o jų patogumui troleibusų ratuose sumontuota slėgio ir temperatūros stebėsenos sistema leis nuolat sekti ratų techninę būklę, taip juos apsaugojant ne tik nuo gaisro, bet ir eismo įvykių. Vairuotojų pasirengimą kelionės pradžiai ir jos metu nuolat tikrins alkoblokai.

„Kauno autobusų“ nuotr./Lenkijoje išbandomi Kaunui gaminami troleibusai
„Kauno autobusų“ nuotr./Lenkijoje išbandomi Kaunui gaminami troleibusai

Naujų troleibusų vairuotojams bus rengiami mokymai pagal saugaus ir ekonomiško vairavimo programą, o remonto personalas bus apmokytas atlikti troleibusų garantinį ir pogarantinį remontą bei troleibusų techninės priežiūros ir diagnostikos darbus.

Kartu su naujais troleibusais, Kaune bus atnaujinami ir troleibusų kontaktiniai tinklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius