-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 07 13 /20:36

Vilnių išmaudė lietus: Karoliniškėse ir Žirmūnuose skendo automobiliai, Antakalnyje prasmego dviračių takas

Penktadienio pavakarę Vilnių užklupo stipri liūtis. Nors smarkus lietus truko ne itin ilgai, vairuotojams sunkumų išvengti nepavyko. Vos per kelias minutes buvo užsemtas Geležinio Vilko gatvės tunelis, o 15min skaitytojų nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad į gatves liejasi upės purvino, žemėto vandens iš aukščiau esančių teritorijų.
Stipri liūtis sutrikdė eismą Karoliniškėse, nuskendo automobiliai
Stipri liūtis sutrikdė eismą Karoliniškėse, nuskendo automobiliai / Eglės Girdenytės nuotr.

Atsiųstoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip Geležinio Vilko gatvėje esančiame tunelyje ima formuotis spūstis. Priežastis paprasta: dėl gausaus lietaus ganėtinai žemai esanti viena pagrindinių miesto arterijų patvino.

VIDEO: Liūtis Vilniuje užtvindė Geležinio Vilko gatvės tunelį

Ne ką geriau gatvė atrodo ir kylant aukštyn, Gerosios Vilties žiedo link.

15min skaitytojų medžiagoje matyti, kaip asfaltu žemyn čiurlena tikra lietaus vandens upė. Dar daugiau: filmuotoje medžiagoje matyti, kaip iš greta esančio Vingio parko pakraščių tarsi kalnų upių kriokliai trykšta purvino, žemėto vandens fontanai, spėję išsigraužti kelius šlaituose.

„O, kokie kriokliai“, – reaguoja 15min skaitytojas, filmuodamas nuo tilto greta Vingio parko žemyn trykštantį vandenį.

VIDEO: Po lietaus į Vilniaus gatves pasipylė purvo ir vandens kriokliai

Dėl liūties prasmego ir naujasis dviračių ir pėsčiųjų takas P.Vileišio g., Antakalnyje. Kad čia susidarė pavojinga situacija socialiniuose tinkluose įspėjo vilnietis Nerijus.

VIDEO: Liūtis nuplovė naująjį dviračių taką sostinės P.Vileišio gatvėje

Įgriuvą ruošiamasi likviduoti, planuojama, kad darbai vyks per naktį, tačiau eismas šioje vietoje bus ribojamas ir šeštadienį.

Anksčiau pranešta, kad A.Kojelavičiaus gatvėje susiformavo nuošliauža.

15min skaitytoja Aurelija pranešė, kad Bukiškyje Sodų g. taip pat buvo akimirksniu paskandinta: „Naujai įrengė gatvę! Visas Sodu g. Bukiškyje lietaus vanduo į mūsų kiemą!“, – pranešė ji.

Prieš 18 val. prasidėjusi liūtis sustabdė eismą Karoliniškėse. Vairuotojai pasakojo, kad kelias patvino labai greitai – per 10 minučių tapo nepravažiuojamas.

Vieno automobilio savininkas pasakojo, kad tikėjosi balą pravažiuoti, nes vos prieš 10 minučių vanduo buvo ratų lygyje. Tačiau važiuojant atgal vanduo jau siekė automobilio langus. Karoliniškėse paskandinta Kavoliuko g.

Mažiausiai dviejų automobilių savininkai skaičiuoja nuostolius.

15min skaitytojai pranešė, kad lietaus vanduo fontanais liejasi į T.Narbuto gatvę. Čia, į ganėtinai žemai esančią gatvę, plūsta vanduo drauge su moliu ir smėliu iš viaduko statybvietės.

Pabrėžiama, kad labai daug vandens ir Laisvės prospekte, ties Karoliniškėmis. Ypač daug vandens ant kelio esančiose provėžose.

Marius pranešė, kad patvino ir S.Batoro g. „Sustojęs eismas Vilniaus centro link. Įžūlesni vairuotojai važiuoja žaliąja juosta į priešpriešinę gatvės pusę“, – informavo jis.

Kylantis liūties vanduo žaibiškai ėmė semti ir netoli miesto centro esančią Minties gatvę. Ši vieta Žirmūnų rajone jau anksčiau yra pagarsėjusi kaip eismo spąstai per stiprų lietų eismo dalyviams.

Kelkraščiuose paliktos mašinos apsemtos tiek, kad vandens pribėgo ir į salonus.

Tuo metu Minties gatve važiuoti žūtbūt bandę vairuotojai ties giliausiomis vietomis „paskendo“ – bent 3 transporto priemonės užgeso.

Tuo metu ne tokie drąsūs, bet „gudresni“ eismo dalyviai vandens ruožą bandė įveikti šaligatviu ir dviračiu taku, kur ne taip gilu.

VIDEO: Vilnius plaukia. Kaip šiandien sekasi per šaligatvius važinėti? :D Penktadienis, trylikta.. :)

„Grinda“ informavo, kad prasidėjus intensyviai liūčiai, apsemta Antakalnio g. ties Šilo tiltu: „Siūlome kelionės tikslui pasiekti rinktis kitą maršrutą. Avarinės tarnybos ekipažai išvyko likviduoti liūties padarinius. Pastebėjus avarines situacijas sostinės gatvėse apie jas praneškite telefonu 1355“.

VIDEO: 15min skaitytojai nufilmavo po liūties patvinusias Vilniaus gatves

Dėkojame skaitytojams, pasidalijusiems informacija ir vaizdine medžiaga.

Eismas normalizuojasi

„Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad eismas Antakalnio, Kalvarijų ir A.P.Kavolio g. atnaujintas ir judėjimas po truputį normalizuojasi. Šiuo metu fiksuojami 5, 7, 30, 33, 114 maršrutų autobusų ir 9 maršruto troleibuso judėjimo sutrikimai P.Lukšio g.

Sinoptikai buvo pranešę, kad ties Lietuva apsistojęs ciklonas negailės lietaus ir penktadienį.

Prognozuoti lietūs, daugelyje rajonų jie žadėti intensyvūs ir gausūs, didžiausia smarkaus lietaus tikimybė buvo numatoma šiaurinėje šalies pusėje, kai kur žadėta, kad pliaups net labai smarkiai.

Sinoptikai žadėjo ne tik lietų, bet ir perkūniją, o per ją vietomis vėjo gūsiai turėjo sustiprėti iki 15–17 m/s.

Savaitgalį taip pat sausa nebus, prireiks ir skėčių, ir guminių batų. Šeštadienį beveik visą šalį laistys trumpi lietūs, griaudės perkūnija, kai kur lis smarkiai. Naktį atvės iki 12–17 laipsnių, o dieną termometrai rodys 21–26 laipsnių šilumą.

Užfiksavote patvinusias gatves, kelius? Pasidalinkite vaizdais su 15min skaitytojais, siųsdami juos el. paštu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius