Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis pajudės į kelionę aplink pasaulį motociklu: užtruks 2,5 metų

Lietuvis Tadas Gelžinis yra geras Lietuvos šūkio „Drąsi šalis“ ambasadorius. Motociklininkas pasiryžo apkeliauti aplink pasaulį per 2,5 metų. Ketvirtadienį jam simboliškai buvo įteikti 120 tūkst. km išbandymų maratoną turėsiantis atlaikyti motociklas – „BMW F800 GS Adventure“.
Tado Gelžinio išlydėtuvės BMW salone
Tado Gelžinio išlydėtuvės BMW salone / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Motociklas BMW

„Visą laiką žavėjausi drąsiais lietuvių, sugebėjusių įveikti savo baimės ribą ir įvykdyti tai, apie ką kiti gali tik pasvajoti – pavyzdžiui, Matu Šalčiumi. Tai yra kelionės pagrindas ir įkvėpėjai“, – teigė T.Gelžinis.

Jis būtų pirmas lietuvis, apkeliavęs aplink pasaulį motociklu. Kelionę pradėsiantis šių metų birželio 11-ąją, motociklininkas tikisi 120 tūkst. km iššūkį baigti iki 2018-ųjų vasario 16-os, kai Lietuva minės nepriklausomybės paskelbimo šimtmetį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tado Gelžinio išlydėtuvės BMW salone
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tado Gelžinio išlydėtuvės BMW salone

T.Gelžinis teigė, kad per kelionę aplankys 50-60 šalių. Iš pradžių jis keliaus iš Vilniaus į Vladivostoką Rusijos rytuose. Iš ten motociklas keliaus keltu į Kanadą, kur T.Gelžinis juo važiuos per abu Amerikos žemynus iki Čilės. Iš ten – keltu į Naująją Zelandiją. Apvažiavus šią šalį ir Australiją, lauks kelionė keltu iki Azijos, ten – per Tailandą ir Indiją iki kelto į Afriką. Motociklininkas aplankys kelias šalis juodajame žemyne ir iš Pietų Afrikos Respublikos motociklas keltu pajudės atgal į Europą – Ispaniją. Ten motociklininkas pratęs kelionę per Europą ir grįš į Lietuvą.

Jis teigė nebijantis ir kalbų barjero. Dabar motociklininkas kalba rusų ir anglų kalbomis ir tikisi, jog iki kelionės Pietų Amerikoje pradžios pavyks išmokti ir ispaniškai – tam jis turi metus.

Kaip teigė keliautojas, didžiausias iššūkis – saugumas. Ne visose šalyse jį galima užtikrinti ir situaciją nuspėti iš anksto. Taip pat – psichologinis pasirengimas. Vis tik pasiryžti daugiau nei 2 metus nesusitikti su artimaisiais galėtų ne kiekvienas.

Kitas iššūkis – motociklas ir jo techniniai aptarnavimai. BMW F800 GS yra visiškai naujas, tad T.Gelžinis dar Lietuvoje turės prasukti 5000 km – motociklą suteikusi „Krasta auto“ atliks pirmąjį techninį aptarnavimą. Vėliau motociklu taip pat rūpinsis BMW atstovybės – tam, kad pasiektų jas, T.Gelžinis turės kiek pakoreguoti savo maršrutą. Motociklui reikės ir tepalus keisti, ir stabdžių trinkeles.

„BMW motociklai gali pasigirti patikimumu. Tikime, kad vienas geriausių turistinių motociklų pasaulyje taps ištikimu ir neatskiriamu partneriu šioje neeilinėje kelionėje“, – sakė BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas.

Šiam BMW modeliui suteikiama 2 metų tarptautinė garantija be ridos apribojimo.

Motociklas išvysto 85 AG ir 83 Nm bei yra skirtas kelionėms. Juo gali būti gabenamas iki 225 kg svoris, o vidutinės degalų sąnaudos – 4,3 l/100 km. Prieš kelionę jam bus uždėtos kelios papildomos apsaugos ir primontuoti krepšiai daiktams susidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius