Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Magistraliniuose keliuose bus įrengta 10 naujų elektromobilių įkrovimo stotelių

Magistraliniuose keliuose bus įrengta 10 naujų elektromobilių įkrovimo stotelių, antradienį praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.
Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi įmonė „Elinta“
Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi įmonė „Elinta“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Elektromobilis

Naujos įkrovimo stotelių įrengimas numatytas magistralinių kelių Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir Vilnius–Panevėžys poilsio aikštelėse.

Šiemet pradėtus įrengimo darbus planuojama baigti 2017 metų pradžioje.

„2014 metais magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Vievyje ir prie Elektrėnų, įrengtos dvi didelės galios elektromobilių įkrovimo prieigos buvo bandomasis projektas, kuris pateisino lūkesčius. Įrengus dar daugiau elektra varomų automobilių įkrovimo stotelių šių transporto priemonių vairuotojai galės be trukdžių keliauti pagrindinėmis Lietuvos automagistralėmis“, – sako susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas.

Tikisi išvystyti tinklą

Pasak ministerijos, iš viso šalia kelių Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir „Via Baltica“ numatyta įrengti ne mažiau kaip 17 viešųjų elektromobilių didelės galios įkrovimo prieigų.

Tikimasi, kad dar šiais metais bus pradėtos viešųjų pirkimų procedūras dėl 7 prieigų įrengimo kelyje „Via Baltica“, o iki 2022 metų numatoma sukurti ir išplėtoti elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą visuose šalies magistraliniuose keliuose. Planuojama, kad 2022 metais bus sukurtas 28 įkrovimo prieigų tinklas.

Preliminariais duomenimis, Lietuvos gyventojai šiuo metu turi apie 200 elektromobilių, mūsų šalyje jau veikia 15 elektromobilių įkrovimo stotelių.

Naujos prieigos bus įrengtos pagal Susisiekimo ministerijos kartu su Kelių direkcija įgyvendinamą projektą „Elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas valstybinės reikšmės keliuose“.

Dešimties elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas kainuos apie 600 tūkst. eurų. Projektui įgyvendinti bus panaudotos Europos Sąjungos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius