Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Megos“ valdytoja dėl kelio Vilnius–Klaipėda atkarpos Kaune kreipėsi į teismą

Kaune esančio prekybos centro „Mega“ valdytoja kreipėsi į teismą dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos numatomos rekonstruoti Kaune esančios magistralinio kelio Vilnius–Klaipėda atkarpos.
Eismas prie pramogų centro „Mega“
Eismas prie pramogų centro „Mega“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Megos“ valdytoja, verslininko Augustino Rakausko netiesiogiai valdoma bendrovė „Baltic Shopping Centers“ BNS pranešė, jog kreipėsi į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus prašydama pripažinti neteisėtais ir panaikinti ruožo rekonstrukcijos projektinių pasiūlymų patvirtinimą.

Teismo rūmų atstovė Marija Varanavičiūtė BNS patvirtino, jog ieškinys teisme gautas rugpjūčio 10 dieną. Pasak jos, ieškovė iki rugsėjo 7 dienos turi patikslinti prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių – prašoma uždrausti atlikti tolimesnius kelio ruožo rekonstrukcijos projektavimo procesus.

Teismo rūmų atstovės teigimu, „Baltic Shopping Centers“ teismui nurodė, kad įmonei priklauso prekybos centro „Mega“ eksploatavimui naudojamas žemės sklypas.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./ Eismas
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./ Eismas

„Prekybos centro veikla yra visiškai priklausoma nuo galimybės jį pasiekti magistraliniu keliu. Pareiškėjo nuomone, projektiniai pasiūlymai paneigia jo atliktas investicijas bei pažeidžia jo nuosavybės teises ir visuomenės interesus, be to, prieštarauja teritorijų planavimo dokumentams. Skunde nurodoma, kad projektiniuose pasiūlymuose numatyta pertvarkyti skirtingų lygių Vytėnų sankryžą. Ši sankryža užtikrina susisiekimą su prekybos centru. Pareiškėjo nuomone, projektiniuose pasiūlymuose yra numatoma sankryžą pertvarkyti taip, kad patekimas į prekybos centrą būtų neracionaliai apsunkintas. Tokiu būdu būtų apribojamos pareiškėjo nuosavybės teisės“, – BNS nurodė M.Varanavičiūtė.

Kauno miesto savivaldybė birželio pradžioje paviešino kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda beveik 3 kilometrų ilgio ruožo rekonstravimo projektinius pasiūlymus. Susipažinusi su jais „Megos“ valdytoja pastebėjo, jog numatomi pokyčiai gali apsunkinti patekimą į Šilainių, Vytėnų ir Sargėnų mikrorajonus.

„Baltic Shopping Centers“, siekdama pagerinti susisiekimą tarp Kauno miesto bei rajono gyventojų, investavo bei įrengė skirtingų lygių Vytėnų sankryžą, o Kelių direkcijos projektiniuose pasiūlymuose numatyta panaikinti tiesioginį patekimą iš A1 ant viaduko. Matydama, jog projektiniai pasiūlymai paneigia bendrovės atliktas investicijas bei pažeidžia nuosavybės teises ir visuomenės interesus, prieštarauja teritorijų planavimo dokumentams, „Baltic Shopping Centers“ kreipėsi į teismą“, – teigiama bendrovės BNS atsiųstame komentare.

2005 metais „Baltic Shopping Centers“ į Vytėnų sankryžos (viaduko) įrengimą investavo apie 4,1 mln. eurų eurų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eismas prie pramogų centro „Mega“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eismas prie pramogų centro „Mega“

Magistralinio kelio rekonstrukcijos ties Kaunu klausimą šią antradienį aptarė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Kauno miesto bei Kauno rajono merai. Trečiadienį Seimo vadovas šį klausimą aptarinėjo ir su Kelių direkcijos vadovu Vitalijumi Andrejevu.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad kelio Vilnius–Klaipėda ruožą nuo Biruliškių iki „Megos“ sankryžos numatoma rekonstruoti į aštuonių eismo juostų kelią: atitvarais atskirtos keturios vidurinės juostos būtų skirtos tranzitiniam eismui, kur didžiausias leistinas greitis būtų 110 km per valandą, o šoninės 4 eismo juostos, po dvi iš kiekvienos pusės, būtų jungiamosios vietiniam eismui.

Sudėtinė šios rekonstrukcijos dalis bus naujas dviejų eismo juostų tiltas iš šiaurinės Kleboniškio tilto pusės. Taip pat vietoje dar 1964 metais statyto tilto planuojama keturių eismo juostų tilto tranzitiniam eismui statyba. Eismas iš Vilniaus į Klaipėdą tuo metu būtų nukreiptas naujuoju tiltu.

Numatomas ir 1981 metais statyto pietinio dviejų eismo juostų tilto, kuriuo dabar vyksta eismas iš Klaipėdos į Vilnių, remontas.

Preliminari projekto vertė siekia 100 mln. eurų, iš jų beveik 60 mln. eurų būtų skiriama tiltų statybai. Numatoma projekto įgyvendinimo trukmė – penkeri metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius