-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokykloms skirta beveik dvigubai daugiau geltonųjų autobusiukų nei pernai

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet nupirko rekordinį skaičių mokyklinių autobusų – 157, tai 75 autobusais daugiau nei pernai. Autobusai rudenį bus perduoti 58 savivaldybėms, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Naujų mokyklinių autobusų perdavimo renginys
Naujų mokyklinių autobusų perdavimo renginys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nauji autobusiukai bus skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose ir miesteliuose, gyvenančius toliau kaip 3 km, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius mokinius.

„Kiekvienas vaikas Lietuvoje turi saugiai pasiekti mokyklą. Autobusiukai visiems Lietuvos vaikams taip pat atveria galimybes dalyvauti nacionaliniuose konkursuose ir olimpiadose, padeda pažinti savo šalį — dalyvauti ekskursijose ir išvykose. Atsižvelgiant į augantį autobusiukų poreikį, norime pasidžiaugti, kad jų mokyklas kasmet pasiekia vis daugiau. Šiemet jų skaičius yra rekordinis, beveik dvigubai didesnis nei praėjusiaisiais metais“, — sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė

Visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Didesniam saugumui užtikrinti, visuose autobusuose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai. Iš 157 autobusų 74 atnaujins mokyklinių autobusų parką ir pakeis jau netinkamus naudoti.

Šiemet geltoniesiems autobusams pirkti buvo skirta 6,34 mln. eurų ES investicijų lėšų. Jie rudenį savivaldybėms bus perduodami nuosavybės teise. Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per keliolika metų savivaldybėms jau yra nupirkusi per 1000 autobusų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius