-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja kelio jungtis Vilniuje: Molėtų plentą ir Santariškių gatvę sujungs nauja gatvė

Nuo Molėtų plento link Santariškių ketinama nutiesti naują gatvę. Vilniaus savivaldybė tikina, kad ji būtina, kadangi šiuo metu didžiausią Lietuvoje medicinos įstaigų miestelį galima pasiekti vos vienu keliu. Tačiau žaliųjų organizacijų atstovai šiam projektui priešinasi tvirtindami, kad naujoji gatvė bus tiesiama iškirtus draustinio mišką Verkių regioniniame parke.
Nugriovus apleistus pastatus ketinama tiesti naują gatvę.
Nugriovus apleistus pastatus ketinama tiesti naują gatvę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujoji gatvė, sujungsianti Molėtų plentą ir Santariškių gatvę, kol kas tik planuojama, tačiau jau kelia nemažai aistrų. Žali.lt aktyvistai tvirtina išplatinę kreipimąsi į atsakingas tarnybas, prašydami projektą stabdyti. Jie piktinasi Vilniaus miesto savivaldybės inicijuojamu detaliuoju planu, kurio tikslas – iškirtus dalį draustinio miško Verkių regioniniame parke, nutiesti papildomą judrią gatvę į Santariškių medicinos miestelį.

Piktinasi, kad kirs mišką

Susivienijimo Žali.lt koordinatorė Virginija Vingrienė
Susivienijimo Žali.lt koordinatorė Virginija Vingrienė

Anot žaliųjų, nesuprantamas ir pats sprendimas tiesti papildomą gatvę kertant draustinį, kai vos už kelių šimtų metrų iš abiejų pusių yra analogišką susisiekimą užtikrinančios Skersinės ir A.Telyčėno gatvės.

Žali.lt atstovės Virginijos Vingrienės teigimu, rengėjai tikina, esą vietoj iškirsto miško bus apsodintas medžiais analogiškas plotas kitoje vietoje. „Tačiau mišką draustinyje kirsti aiškiai draudžiant įstatymui ir nenumatant jokių išimčių, apie jokį kompensavimo mechanizmą net negali būti kalbų“, – įsitikinusi V.Vingrienė.

V.Vingrienė aiškino, kad Miškų įstatymas leidžia draustiniuose keisti miško paskirtį tik keliams saugomos teritorijos tvarkymo ir rekreacijos tikslais tiesti, jei tai numatyta draustinio tvarkymo dokumentuose. Tuo tarpu, anot Žali.lt atstovės, projektuojama gatvė ne tik nesusijusi su saugomos teritorijos poreikiais, bet prieštarauja ir Verkių regioninio parko planui.

Projektą koregavo dėl Verkių parko

Vilniaus savivaldybės atstovai tvirtina, kad pagal miesto Bendrąjį planą gatvė turi būti nutiesta proskynoje. Šis sprendimas priimtas po derybų su gamtosaugininkais, kurie projektą palaimino.

„Ta gatvė buvo suplanuota dar 2007 metais. O Verkių regioninio parko specialusis planas atsirado vėliau ir tada gatvės projektas pradėtas derinti pagal tą planą. Buvo planuojama, kad gatvė kirs parką, bet atsiradus parko specialiajam planui ji buvo maksimaliai priartinta prie Santariškių medicinos miestelio“, – tokį Vilniaus savivaldybės atsakymą pateikė Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistas Andrejus Žukovskis.

Šalia Santariškių gatvės nugriovus apleistus pastatus ketinama tiesti naują gatvę.
Šalia Santariškių gatvės nugriovus apleistus pastatus ketinama tiesti naują gatvę.

Anot savivaldybės atstovo, buvo pasirinktas optimalus sprendimas, kad gatvė kuo mažiau pakenktų gamtai. Tačiau tikrai nesutinkama, kad dabar esanti gatvių infrastruktūra tenkina šios miesto dalies poreikius – į Santariškių medicinos įstaigų miestelį bei šalia besiplečiančius gyvenamosios rajonus veda Santariškių gatvė, tad joje įvykus didesnei eismo nelaimei ir susidarius nepravažiuojamoms spūstims gali kilti rimtų problemų.

„Tai bus aplinkkelis, padėsiantis aplenkti eismo spūstis prie Santariškių žiedo ir greitai pasiekti klinikas“, – teigė A.Žukovskis.

Kada tiksliai šią gatvę pavyks nutiesti, kol kas nėra žinoma. Ji prasidės už Santariškių tuberkuliozės stacionaro, nugriovus ten esančius ūkinius pastatus, ir baigsis ties Molėtų plento 12 numeriu pažymėtu pastatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius