Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja tvarka: kada po vairavimo egzamino „klevo lapai“ gali legaliai išriedėti į gatves

Nuo liepos 1-osios vairuotojams su savimi užtenka turėti asmens tapatybės dokumentą, vairuotojo pažymėjimą vežiotis nėra būtina. Nauja tvarka – itin patogi daugeliui, tačiau pradedančiuosius, „klevo lapus“ ant automobilių klijuojančius, įsigaliojusi tvarka sutrikdė.
Klevo lapas
Klevo lapas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ruošiuosi vairavimo egzaminui „Regitroje“ ir kilo klausimas: jeigu egzaminą išlaikysiu ir gausiu teisę vairuoti, kada iš tiesų galėsiu sėsti prie vairo: ar kai gausiu plastikinį vairuotojo pažymėjimą, ar iškart, mat pareigūnams galėsiu pateikti asmens tapatybės dokumentą?“ – pasiteiravo netrukus į gatves išvažiuosiantis 15min skaitytojas.

Svarbiausia sąlyga – galiojimas

Marija Kazanovič, Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė, atsakydama į 15min klausimą pabrėžė, kad vairuoti galima tada, kai vairuotojo pažymėjimas yra galiojantis. Būtent tokia nuostata yra įteisinta Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme.

„Motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos vairuotojas, kuriam Lietuvos Respublikoje išduotas vairuotojo pažymėjimas galioja, neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti vairuotojo pažymėjimo, jeigu jis pateikia galiojantį savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą“, – įstatymą citavo M.Kazanovič.

Nuo kada pradeda galioti

„Regitros“ specialistai išgirdę klausimą patikslino, kad vairuotojo pažymėjimas galioja gerokai anksčiau, nei ateina ta akimirka, kada jis atsiduria gatvių naujoko rankose.

Ingrida Kuorytė, „Regitros“ Komunikacijos skyriaus vadovė, pabrėžė, kad vairuoti pradedantieji gali tada, kai pažymėjimas yra pagamintas.

„Kitaip tariant, jei vairuotojo pažymėjimas yra paruoštas įteikimui, jau galima vairuoti“, – akcentavo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius