Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji įstatymai Anglijoje pakeis namų statybos taisykles – to reikėtų ir pas mus?

Nauji namai ir biurai Anglijoje privalės turėtų vieną labai svarbią technologiją ateičiai.
Elektromobilio įkrovimas
Elektromobilio įkrovimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kone kiekvienas naujas Anglijoje statomas biurų pastatas ar individualus namas privalės turėti išmanią elektromobilių įkrovimo stotelę. Tai pavers Angliją pirmaja šalimi pasaulyje, kur visi nauji namai turės automobilių įkrovimo stoteles. Tikimasi, kad šis žingsnis padės pereiti prie elektromobilių. Be to, naujų namų pirkėjams tai sumažins galvos skausmą. Galiausiai, tai turėtų padėti sumažinti apkrovas didesnėse elektromobilių įkrovimo stotelėse.

Šis siūlymas buvo iškeltas dar 2019 metais, bet, atrodo, šiemet jis virsta įstatymu. Jungtinė Karalystė 2030 metais nori uždrausti automobilius su vidaus degimo varikliais. Pereinamasis laikotarpis bus sudėtingas. Tai ypač pajus tie, kurie nerimauja dėl automobilio įveikiamo atstumo ir užimtų stotelių. Nors kai kurios teisinės detalės dar dėliojamos, manoma, kad reikalavimas statyti namus tik su elektromobilių įkrovimo stotelėmis įsigalios jau nuo kitų metų.

Ir tai nebus paprasti elektros lizdai – tos stotelės privalo būti išmanios. Šios stotelės elektromobilius įkraus tik tada, kai elektros tinklai nebus labai užimti. Tai leis geriau subalansuoti tinklų apkrovas, ypač kai elektromobiliai bus įkraunami naktį. Be to, tai padės užtikrinti geresnį elektromobilių infrastruktūros planavimą.

Galiausiai, tai turėtų padėti gyventojams jaustis ramiau. Kiekvieną rytą jie ras savo elektromobilį įkrautą ir paruoštą kelionei. Na, nebent gyvens bute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius