Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08 /16:37

Naujoviški „zuikiai“: jaunuoliai Kaune keliauja įsikibę į troleibusų „ūsus“

Kaunietis Giedrius užfiksavo vaizdelį, kaip du jaunuoliai po Kauną keliauja nesaugiai įsikabinę į troleibuso laidus.

Toks keliavimo būdas užfiksuotas kovo 8 d. 9.45 val. ryto. Vaizdo įraše matomi du jaunuoliai, nusprendę iš taško A į tašką B su viešuoju transportu nuvykti nemokamai.

Laikydamiesi už prie elektros laidų pritvirtintų troleibuso „ūsų“, jie važiavo Vilijampolės link, maršrutu Petrašiūnai–Varnių gatvė.

Vaizdas užfiksuotas troleibusui kertant Petro Vileišio tiltą. Akimirką atrodė, kad stabtelėjus transporto priemonei, vienas iš jaunuolių nuslys tiesiog ant važiuojamosios kelio dalies.

„Jaunystė – kvailystė. Tiek tegaliu pasakyti. Galiausiai jie nušoko, kai tik troleibusas sustojo tilto pabaigoje. Ir pusiau bėgomis pasišalino. Pavojinga. Matėsi, kad jie laikosi tik už laidų, nebuvo ten kur kojos padėti. Pėdos vis slydo. Galėjo troleibusas staigiau stabtelėti ir jie būtų nukritę, susižeidę. Galėjo papulti ir po paskui važiuojančio automobilio ratais. Aš laikiausi atstumo, bet kitas galėjo ir nesilaikyt“, – teigė vaizdo medžiagos autorius Giedrius.

VIDEO: Jaunuoliai važinėjasi ant troleibuso laidų Kaune

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) trečiadienį sulaukė net pranešimo, tačiau, nuvykę į vietą, jaunuolių, besivažinėjančių tokiu pavojingu būdu, jau neužfiksavo.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko teigimu, toks veiksmas, tikėtina, būtų traktuojamas ne kaip Kelių eismo taisyklių pažeidimas, o kaip nedidelis chuliganizmas, pažeidęs viešąją tvarką ir rimtį.

Tokie „zuikiai“ būtų baudžiami dvigubai: ne tik kaip keleiviai be bilieto, bet ir viešosios tvarkos pažeidėjai.

„Tokios praktikos, kaip traktuoti tokius rizikingus jaunuolių veiksmus, neturime. Gal kaip pėsčiojo neleistiną išėjimą į važiuojamąją dalį, o gal, kas labiau tikėtina, kaip nedidelį chuliganizmą“, – teigė D.Česnauskas.

Pasak jo, už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, tai yra veiksmus, blaškančius kitų eismo dalyvių dėmesį, skiriama nuo 30 iki 140 eurų bauda. Jei tai yra pakartotinis veiksmas - nuo 140 iki 240 eurų bauda.

16.35 val. UAB „Kauno autobusų“ Keleivių kontrolės organizavimo vadybininkės teigimu, toks atvejis Kaune dar niekad nebuvo užfiksuotas. Tokie „zuikiai“, tikėtina, būtų baudžiami dvigubai: ne tik kaip keleiviai be bilieto, bet ir viešosios tvarkos pažeidėjai.

„Jei troleibuso vairuotojas pastebėtų tokį pažeidimą, jis turėtų iškart sustoti ir nulaipinti jaunuolius. Matyt, šiuo atveju jų nematė, nes kitaip būtų traktuojama kaip darbo saugos pažeidimas.

Prašome eismo dalyvių, pamačiusių taip besivažinėjančius jaunuolius, paskambinti nemokama linija 8 800 700 10 ir iškviesti artimiausią keleivių kontrolės grupę. Ši, atvykusi, ne tik nubaustų asmenis, besivažinėjančius užsikabinus už troleibuso laidų, bet ir iškviestų policiją“, – patikino Keleivių kontrolės organizavimo vadybininkė.

Pasak jos, jeigu baudžiami keleiviai, stovintys viešojo transporto viduje ant laiptų, tai tikrai būtų baudžiami ir prisišlieję išorėje prie buferio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius