Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neigia gandus apie atidėtą techninę apžiūrą: ir per karantiną gresia baudos

15min skaitytojai nuolat klausia apie techninės apžiūros tvarką karantino metu. Kai kurie tvirtina, kad „per TV sakė, jog bus pratęsiamas techninės apžiūros galiojimas“. Kitaip tariant, kai kurie skaitytojai įsitikinę, kad karantinas juos atleidžia nuo apsilankymo techninių apžiūrų stotyje. Asociacijos „Transeksta“ atstovai neigia tokią informaciją: stotys dirba, o važinėjančių be TA laukia baudos.
Techninių apžiūrų stotis
Techninių apžiūrų stotis / Tuvlita nuotr.

Transporto priemonių, kurios nustatyta tvarka neįregistruotos (neperregistruotos) arba be valstybinės techninės apžiūros, arba turi gedimų, dėl kurių pagal Kelių eismo taisykles draudžiama važiuoti, savininkams gresia 30-40 Eur bauda.

Asociacijos „Transeksta“ atstovas Renaldas Gabartas dar kartą patvirtino 15min – jokių planų atidėti TA nebuvo, visos stotys dirba ir atlieka apžiūras.

Galima atidėti TA, bet tai nereiškia, kad galima be jos važinėti.

„TA galiojimo tikrai niekas nepratęsė, nereikia tikėti gandais. Jei žmonės ignoruos nustatytą tvarką, rizikuos gauti baudą. Juk TA galiojimą nuolat tikrina ir policijos pareigūnai, ir eismo srautus miestuose stebinčios kameros“, – primena specialistas. Ir priduria, kad galima atidėti TA, bet tai nereiškia, kad galima be jos važinėti.

„Transeksta“: yra galimybė atidėti techninę apžiūrą

Įprastomis sąlygomis Lietuvoje kiekvieną dieną atliekama iki šešių tūkstančių transporto priemonių patikrų. Akivaizdu, kad dėl viruso COVID-19 šalyje paskelbtas karantinas gali sujaukti dalies automobilininkų planus apsilankyti TA stotyse. Tačiau net ir pasibaigus TA galiojimui išeitis yra.

„Nors karantino metu techninės apžiūros stotys dirba laikantis visų atsargumo priemonių, visgi bendros rekomendacijos – vengti nebūtinų kontaktų galioja ir mūsų sistemai. Ypač jei automobilių savininkai priklauso medikų apibrėžtoms rizikos grupėms ar tiesiog šiuo metu prastai jaučiasi.

Nuoširdžiai raginame tokiais atvejais atidėti vizitą į TA centrą, net jei techninės apžiūros galiojimas baigiasi. Kai tik sumaištis aprims ir rizika susidurti su virusu sumažės, galima pasinaudoti elektroninė paslauga ir pasinaudoti skaitmeniniu leidimu nuvykti į techninę apžiūrą.

Taip išvengtumėte ne tik nereikalingos įtampos, bet ir galimų baudų už automobilio eksploatavimą neturint galiojančios TA“, – akcentuoja Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus.

Skaitmeniniai leidimai užsakomi prisijungus prie „Transeksta“ interneto el. paslaugų svetainės.

Skaitmeniniai leidimai užsakomi prisijungus prie „Transeksta“ interneto el. paslaugų svetainės, nurodžius transporto priemonės valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį, leidimo galiojimo datą, techninės apžiūros įmonę ir stotį, į kurią turi būti pristatyta transporto priemonė.

Tuomet tereikia suformuotą leidimą atsispausdinti. Leidimas galioja vienai transporto priemonei ir tik Lietuvos Respublikoje. Vienos dienos leidimas išduodamas tik Lietuvos Respublikoje registruotai transporto priemonei. Užsisakydamas leidimą transporto priemonės savininkas arba valdytojas įsipareigojimą saugiai nuvykti į techninės apžiūros įmonę privalo patvirtinti savo parašu, nurodydamas vardą, pavardę. Naudojantis šia galimybe privalu užtikrinti, kad transporto priemonė nesukeltų pavojaus eismo saugumui, žmonių sveikatai, aplinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius