-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neišjudino net popiežius: 8 mėnesius Vilniaus centre stovintis „Mitsubishi“ nė nekrustelėjo

Automobilių stovėjimas Vilniaus centre ne vienam vairuotojui kelia galvos skausmą. Dažnai surasti laisvą vietą automobiliui būna ne tik sunku, bet ir kone neįmanoma. O ką jau kalbėti, kai dar kas nors automobilį palieka netvarkingai arba pastatytą per dvi vietas. Su tokia neeiline istorija į redakciją kreipėsi 15min skaitytojas, kuris teigė, kad jau prarado viltį, jog 8 mėnesius Vokiečių gatvėje stovintis automobilis kokiu nors būdu bus pašalintas.
Sostinės Vokiečių gatvėje esantis apleistas automobilis
Sostinės Vokiečių gatvėje stovintis apleistas automobilis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Skaitytojas pasakojo, kad neprižiūrėtas automobilis Vokiečių gatvėje, kur yra mėlyna stovėjimo zona, stovi jau daugiau nei pusę metų – apie 8 mėnesius. Anot pašnekovo, kiekvieną dieną už automobilio valytuvo užkišamas baudos lapelis, tačiau pats automobilis – nepatraukiamas. Vyras kreipėsi ir į Vilniaus miesto Eismo organizavimo skyrių, ir į policiją. Savivaldybės atstovai aiškino, kad nutempti automobilį gali tik policija, tačiau ši, skaitytojo teigimu, taip pat teigė, kad patraukti automobilio negali, mat jis eismui netrukdo.

Viltis – popiežiaus vizitas

Skaitytojas pasakojo, kad sužinojęs apie popiežiaus vizito metu draudžiamą automobilių stovėjimą centre ir tai, jog palikti automobiliai bus nutempiami – apsidžiaugė.

„Gali būt, kad pradėsiu tikėt Aukštesniojo egzistavimu, kurio dėka vyksta stebuklai“, – tada sakė vilnietis. Vis dėlto net ir popiežiaus vizito metu automobilis nutemptas nebuvo.

Vilniaus miesto Eismo valdymo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis teigė, kad popiežiaus vizito metu sprendimus priėmė ir automobilių nutempimo klausimą sprendė teisėsaugos institucijos. Anot savivaldybės atstovo, ši situacija taip pat buvo įvertinta ir nuspręsta, kad automobilis netrukdo darbams ir kitoms priemonėms.

E.Garbovskis teigė, kad, bandant šią problemą išspręsti, jau imtasi veiksmų.

„SĮ „Susisiekimo paslaugos“ situacija žinoma. Su jo savininku ne kartą mėginta susisiekti, jam taip pat surašyti protokolai pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Savivaldybė taip pat yra išsiuntusi privalomąjį pranešimą pasirūpinti neeksploatuojama transporto priemone. Taip pat jau pradėtas tyrimas dėl automobilio savininko patraukimo atsakomybėn", – teigė savivaldybės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius