Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalių A juostos okupantų Vilniuje nebeliks jau šį rudenį

Dar gegužės pradžioje, skaitydamas pranešimą elektromobilių paslaugos „eSpark“ pristatyme, Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad važinėjimas elektromobiliu Vilniuje turi milžinišką privalumą – galimybę važiuoti A juosta. Tačiau, kaip jis pats sako, šios juostos būna užkištos tų, kurie jomis naudojasi nelegaliai.
Laisvės prospekto A juosta
Laisvės prospekto A juosta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

4 iš 5

Keturi automobiliai iš penkių, pasak Vilniaus miesto mero, važinėja A juostomis, nors jiems tokia privilegija nėra suteikta. Tai gerokai komplikuoja elektromobilių, taksi vairuotojų, viešojo transporto, judėjimą, nors šie šia teise gali naudotis legaliai.

Tačiau, kaip pavasarį minėjo Vilniaus meras, nelegaliems A juostos okupantams ateina pabaiga. Jau šios vasaros pabaigoje, nelegaliai besinaudojantys A juosta vairuotojai bus filmuojami tiesiai iš vaizdo registratorių, kurie kabės prie viešojo transporto autobusų ir troleibusų stiklų. Taip kiekvienas pažeidėjas užsidirbs baudą, kurią numato Kelių eismo taisyklės. Pagal šiuo metu galiojančias Kelių eismo taisykles, nuobauda už važiavimą A juosta, jei ši privilegija vairuotojui nėra suteikta, užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų.

„Ši idėja jau yra pradėta realiai įgyvendinti. Šiuo metu atliekami techninės įrangos nupirkimo ir įdiegimo darbai. Bent jau kelios dešimtys autobusų, aprūpintų tokia įranga, į gatves išriedės jau rudenį.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Spark“- elektromobilių dalijimosi paslaugos pristatymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Spark“- elektromobilių dalijimosi paslaugos pristatymas

„Manau, kad tokia sistema gerokai palengvins viešojo transporto keleiviams pasiekti tikslą. Žinoma, manau, kad tai ir tvarkingai važiuojantiems vairuotojams gera žinia“, – 15min teigė Vilniaus miesto meras R.Šimašius.

Visgi R.Šimašius sutinka su tuo, kad visi pažeidėjai, ko gero, nebus nubausti. Kai kurios A juostos leidžia važiuoti automobiliams, kuriuose sėdi 4 ir daugiau keleivių, tad šios taisyklės nepaisančių vairuotojų sudrausminti gali ir nepavykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius