Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nematoma eilė prie „Regitros“ nuo Vilniaus nutįsusi iki Radviliškio

Skaitytojas Rolandas norėjo užsiregistruoti išankstiniam automobilio registravimui įmonės „Regitra“ padalinyje. Tačiau liko tuščiomis rankomis.
Klaipėdos „Regitra“
Klaipėdos „Regitra“ / Įmonės nuotr.
Temos: 1 „Regitra“

„Pirmadienį bandžiau užsiregistruoti išankstiniam automobilio registravimui. Datos ir laiko pasirinkti negalėjau, nes jų nebuvo.

Skambinau ryte, tačiau dėl didelio skambučio srauto niekas neatsiliepė. Po pietų pavyko pasikalbėti su konsultante, kuri pasiūlė skambinti kiekvieną rytą ir bandyti rasti registracijos laiką po 2 savaičių.

Taip pat pasiūlė laisvą laiką kitai savaitei Radviliškyje, t.y., 200 kilometrų nuo Vilniaus. Ir paaiškino, kad tai yra normalu“, – išdėstė situaciją Rolandas.

„Regitra“ siūlo naudotis internetu

Pasak įmonės atstovės Emilijos Bardauskienės, didžiąją dalį transporto priemonių registracijos paslaugų „Regitros“ klientai gali gauti tiesiog internetu arba padalinyje dėl vizito užsiregistravus iš anksto (kaip bandė skaitytojas Rolandas – red. past.). Jei yra galimybė, įmonė gyventojus skatina pirmenybę teikti būtent elektroninėms paslaugoms.

Internetu galima pranešti apie prieš tai Lietuvoje jau registruoto automobilio pardavimą ar įregistruoti jį savo vardu, užsisakyti numerio ženklus, registracijos liudijimą vietoj prarasto/ sugadinto ir kt. Registracijos liudijimas ir numerio ženklai pristatomi per kurjerį arba į artimiausią paštomatą, tad klientams papildomai vykti į padalinį nereikia. Daugiau informacijos apie paslaugų teikimą elektroniniais kanalais galima rasti „Regitros“ interneto svetainėje.

Kada būtina atvykti į „Regitrą“

Tačiau yra dalis transporto priemonių registracijos paslaugų, dėl kurių būtina atvykti į padalinį. Viena tokių – iš užsienio įvežtų transporto priemonių registracija, kadangi joms yra atliekamas tapatumo nustatymas. Kitaip tariant, vizualinė apžiūra, kurios metu tikrinamas automobilio VIN numerio autentiškumas ir pan.

Dėl besitęsiančios pandemijos klientai padaliniuose ir toliau aptarnaujami pagal išankstinę registraciją, taip siekiant valdyti jų srautus. Dėl vizito padalinyje užsiregistruoti iš anksto galima tiesiog internetu ČIA.

Karantinas ir eilės

Didesnis užimtumas, pasak E.Bardauskienės, pastebėtas atlaisvinus karantino ribojimus. Be to, kaip ir kiekvieną pavasarį, jaučiamas sezoniškumas, kuomet suaktyvėja automobilių prekyba, o tai nulemia ir augantį norinčiųjų gauti transporto priemonių registracijos paslaugas.

„Tačiau norime pastebėti, kad išankstinėje registracijoje vietų skaičius yra nuolat pildomas. Šiuo metu vietų grafikas yra sudarytas dviem savaitėms į priekį. Be to, yra klientų, kurių planai pasikeičia ir jie atšaukia registraciją, tad jų vietos vėl sugrįžta į grafiką ir tampa matomos visiems klientams. Taip pat, esant galimybei, kviečiame patikrinti kitų artimiausių, mažesnių miestų grafikus, kur užimtumas gali būti mažesnis“, – paaiškino Emilija Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius