-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nustebsite: Ukrainos karo fronte nardo prabangus „Porsche Cayenne“

Sakoma, kad meilėje ir kare įmanomos visos priemonės. Ukrainos portalas „Topgir“ paviešino faktą, kad Ukrainos ir Rusijos karo fronte kovai naudojami net visureigiai „Porsche Cayenne“.
Ukrainiečio Oleksandro „Porsche“ karo fronte
Ukrainiečio Oleksandro „Porsche“ karo fronte / Topzir.ua nuotr.

Iš tiesų, į frontą Ukrainai padedančios šalys jau daugiau nei pusmetį siunčia bet kokią įmanomą važiuojančią techniką. Štai vien Lietuvos žurnalistų autoklubo ir portalo 15min iniciatyva į Ukrainą iškeliavo ir senutėliai „Land Rover“ bei „Chevrolet Captiva“, ir gana įspūdingai atrodantys „Range Rover“. Juos paaukojo Lietuvos žmonės.

Ukrainos fronto karius aplankantys kolegos 15min pasakojo, kad iš tiesų karštuose taškuose galima pamatyti pačių netikėčiausių automobilių: „Porsche“, „Hummer“, BMW, „Audi“, „Mercedes“.

„Porsche Cayenne“ karo fronte

Tačiau grįžkime prie naujutėlaičio „Porsche Cayenne“, naudojamo karo fronte. Jis iš viso yra nuvažiavęs 20 000 km, 6000 km iš jų – karo zonoje. Savininkas Oleksandras Saško nė neketina jo keisti į pigesnį automobilį. Juk, regis, kare daug patogesni Ukrainoje dominuojantys pikapai, nes jo krovininėje dalyje galima pritvirtinti kulkosvaidį.

Tačiau pasitaiko ir išimčių iš taisyklių. 15min jau rašė ir apie Mykolajive važinėjantį kulkosvaidžiu ginkluotą policijos kabrioletą BMW. Sprendimas netradicinis, bet puikiai veikia.

PLAČIAU: Ukrainos policija ginkluojasi: BMW su kulkosvaidžiu Mykolajive

Prašydami pagalbos, Ukrainos gynėjai dažniausiai prašo padidinto pravažumo automobilių – visureigių arba autobusiukų. O šio, 2021 m. gamybos „Porsche Cayenne“, važinėjančio šalia fronto linijos, istorija paprasta. Jo savininkas Oleksandras, prasidėjus karui, ginti Ukrainą išskubėjo savo nuosavu visureigiu.

Taip jau sutapo, kad ukrainietis automobilį įsigijo 2021 m. pabaigoje. Juo iš pradžių važinėjo Kyjive. O vasario 24 d. užsirašė į kariuomenę savanoriu. Nuo 2022 m. balandžio mėnesio jis – 130-ojo gynybos bataliono karys.

Kur vyksta techninis „Porsche“ aptarnavimas? Jis buvo atliktas Charkive, o kaip bus toliau, priklausys nuo karo situacijos.

Natūralu, kad „Porsche Cayenne“ fronte stebina ir pačius ukrainiečius. Kai kurie pasukioja pirštą prie smilkinio... Kiti palaiko ir labai stebisi, kad Olesandrui negaila tokio brangaus visureigio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius