Panevėžio ledo arenai prižiūrėti entuziastai pasitelkė perdarytą „Ford Fiesta“ automobilį

Panevėžio ledo ritulio klubo „Olimpas“ žaidėjams nebeteks laukti, kol užšals Nevėžio senvagės vanduo. Ledo ritulininkai po ilgų laukimo metų pagaliau turi savo areną su tam pritaikyta infrastruktūra. Miesto savivaldybės, užsienio investuotojų ir, žinoma, pačių ledo ritulininkų pastangomis Aukštaitijos sporto komplekso teritorijoje išdygo apšviesta ledo arena po atviru dangumi.
Ledo liejimui pritaikytas „Ford Fiesta”
Ledo liejimui pritaikytas „Ford Fiesta” / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ledo ritulio klubo „Olimpas“ žaidėjas Artūras Blažinskas sakė, kad ledo arenos idėja Panevėžyje buvo brandinama beveik 10 metų, tačiau planai realybe pavirto tik šiemet.

Anot ledo ritulininko, naująja arena naudotis galės ne tik šio sporto mėgėjai, bet ir laisvalaikį ant ledo praleisti norintys panevėžiečiai bei miesto svečiai.

„Šia arena galės naudotis visi norintys, nedrausime niekam. Tikimės, kad bėgant laikui išauginsime kokį Kasparaitį ar Zubrų. Kelis vakarus iš eilės liejome vandenį, auginome ledą. Reikėjo, kad jo sluoksnis siektų penkis centimetrus. Ilgai ant ledo dar lipome be pačiūžų, bet dabar jau galime drąsiai čiuožinėti“ – sakė Panevėžio ledo ritulio klubo „Olimpas“ žaidėjas Artūras Blažinskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio LRK „Olimpas“ žaidėjas Artūtas Blažinskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio LRK „Olimpas“ žaidėjas Artūras Blažinskas

Ledo ritulininkas atskleidė ir ateities planus. Jo teigimu, bus siekiama areną paslėpti po stogu, įrengti šaldymo sistemą, kad ledo rituliu ir čiuožinėjimu būtų galima mėgautis bent jau penkis mėnesius.

Ledo perliejimui pritaikė seną „Ford Fiesta“

Nors arenos bortus ledo ritulio entuziastams padovanojo verslininkai, tačiau kitą įrangą žaidėjams susikonstruoti teko patiems. „Olimpo“ nariai įgyvendino idėją, kaip be didesnių išlaidų sukurti agregatą, skirtą lieti vandenį ant ledo. Tam sportininkai pritaikė seną „Ford Fiesta“ automobilį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Ledo liejimui pritaikytas „Ford Fiesta”
Tomo Markelevičiaus nuotr./Ledo liejimui pritaikytas „Ford Fiesta”

„Šis automobilis pritaikytas ledo rituliui. Jo funkcija – vandeniu perlieti ledą. Po treniruočių ar varžybų ledas yra apgadinamas, o šiuo automobiliu važiuojant tolygiai liejamas vanduo. Kai kieme šalta – menkas malonumas ledą lieti naudojant žarną, todėl į šį automobilį įgrūdome 800 litrų talpą. Dar tris dienas garaže kūrėme ir gaminome laistymo sistemą, rėmus ir štai, galiausiai gimė toks technikos stebuklas“, – pasakojo ledo ritulininkas A.Blažinskas.

VIDEO: Panevėžio ledo arena ir ledo liejimui skirtas „Ford Fiesta”

Anot pašnekovo, mintis pagaminti ledo liejimui skirtą automobilį kilo dar prieš trejus metus. Tuomet, po eilinio ledo liejimo Nevėžio senvagėje, peršalo ir susirgo nemaža dalis komandos.

„Olimpo“ žaidėjai jau tuomet sugalvojo idėją, kaip lieti ledą šiltai ir patogiai sėdint. Pasak Artūro Blažinsko, šį automobilį sporto klubui padovanojo taip pat ledo rituliui neabejingas asmuo.

„Mūsų „Ford Fiesta“ yra paprastas, buitinis variantas ledo liejimui. Automobilis negali lygintis su specialia įranga, kuri arenos ledą šlifuoja ir skuta, surenka sniegą. Čia primityvus sprendimas, tačiau džiaugiamės, kad pavyko šią mintį paversti realybe“, – pasakojo „Olimpo“ žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius