Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parengti valstybinės reikšmės A12 kelio ruožo ties Kelme ir Taurage rekonstrukcijos projektai

Didžiausia Lietuvos kelių, tiltų, geležinkelių bei uostų tyrinėjimų ir projektavimo įmonė „Kelprojektas“ įgyvendinimui atidavė valstybinės reikšmės kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas ruožų rekonstrukcijos projektus. Iki šių metų pabaigos bus modernizuoti 12,5 km kelio ruožai ties Kelme ir Taurage, o kitąmet – dar 24,6 km. Rekonstrukcijų metu bus stiprinama kelio danga, diegiami pažangiausi eismo saugos bei aplinkosaugos sprendimai.
Kelias iš Tauragės į Kelmę
Kelias iš Tauragės į Kelmę / „Google Maps“ nuotr.

„Bus ne tik rekonstruota danga, bet ir padidintas eismo saugumas bei patogumas. Sutvarkius kelius, pagerės susisiekimas ir važiavimo sąlygos, jie taps patrauklesni tranzitui. Darbai taip pat prisidės prie avaringumo mažinimo, kuris kai kuriose šio kelio vietose yra itin didelis“, – sakė Algimantas Medžiaušis, UAB „Kelprojektas“ generalinis direktorius.

Modernizuojamo ir rekonstruojamo kelio ruožuose, bus įrengta nauja asfalto danga, rekonstruojamos sankryžos ir autobusų stotelės, diegiamos lietaus nuotekų nuvedimo sistemos. Didinant eismo saugumą, sankryžose ir gyvenvietėse numatyta  įrengti apšvietimą, eismo srautų atskirimo saleles, greičio mažinimo kalnelius, pėsčiųjų-dviračių takus bei pėstiesiems skirtą infrastruktūrą saugiai kirsti kelią. Be to, kelio ruožuose, kuriose vyksta žvėrių migracija, bus numatytos apsauginės priemonės, kad laukiniai žvėrys nepatektų į kelią.

„Sutvarkius kelius, gyventojai naudą pajaus dėl saugesnio eismo, pigesnės automobilių eksploatacijos, trumpesnio kelionių laiko. Šalia kelio esančiuose gyvenamuosiuose namuose, kuriuose pagal atliktus skaičiavimus triukšmo lygis didesnis už leistiną, numatomas esamų langų pakeitimas į triukšmą slopinančius langus“, – teigė „Kelprojekto“ susisiekimo komunikacijų plėtros ir aplinkosaugos padalinio vadovas Arvydas Domatas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius