-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje uždrausta ant šaligatvių palikti elektrinius paspirtukus

Paryžiaus valdžia ketvirtadienį uždraudė palikti ant šaligatvių elektrinius paspirtukus, dar labiau sugriežtindama taisykles šių madingų dviračių transporto priemonių savininkams, pėstiesiems skundžiantis dėl didėjančio pavojaus jų saugumui.
Paspirtukai
Paspirtukai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokie paspirtukai „turi būti paliekami automobiliams ir motorizuotoms dviratėms transporto priemonėms skirtose stovėjimo vietose“, – per spaudos konferenciją sakė miesto merė Anne Hidalgo.

Ji taip pat uždraudė palikti paspirtukus parkuose ir soduose, pristatydama virtinę priemonių, įsigaliosiančių kitą mėnesį.

Tokios programėlės kaip „Lime“, „Bolt“, „Wind“ ir „Flash“, per kurias nuomojami paspirtukai pastaraisiais mėnesiais užplūdo gatves, taip pat turės apriboti jų greitį iki 20 km per val. sostinėje ir iki 8 km per val. – pėsčiųjų eismo zonose.

Prancūzijos sostinės gatvėse nuo praėjusių metų pasirodė maždaug 20 tūkst. elektrinių paspirtukų, kurie sukėlė įtampą; taip pat ji jaučiama ir tokiuose pasaulio miestuose kaip Madridas ir Los Andželas.

Mėgėjai laiko elektrinius paspirtukus greitu ir pigiu būdu pasiekti savo paskirties vietą, nes šios nuomojamos transporto priemonės atrakinamos mobiliojo telefono programėle, o po kelionės gali būti palikti bet kur.

Tačiau čia kritikai įžvelgia problemą ir atkreipia dėmesį į paspirtukus, išsibarsčiusius po Paryžiaus senovines aikštes ar sumestus į krūvas siauruose šaligatviuose ir trukdančius pirkinius nešantiems ar vaikų vežimėlius stumiantiems žmonėms.

Paryžiuje jau buvo įvestos 135 eurų baudos už važiavimą elektriniais paspirtukais šaligatviais.

Jais taip pat naudojasi kaip improvizuotais ginklais demonstrantai, svaidantys juos į policininkus per kas savaitgalį rengiamus „geltonųjų liemenių“ protestus, prasidėjusius pernai lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius