Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 25 /2019 11 26

Pavojinga situacija Vilniaus gatvėse: rūkas ir plikšala

Vairuotojai antradienio rytą perspėjami dėl plikšalos pavojaus. Atskirose Vilniaus vietose stebimas rūkas ir silpna dulksna, dėl to kai kurie gatvėse gali susidaryti slidžios dangos atkarpos. Iki 6 val. ryto „Grinda“ barstė sostinės Pilaitės, Justiniškių, N.Vilnios, Verkių seniūnijų gatves, taip pat kai kurias žaliųjų Ežerų gatvės atkarpas.
Vilniuje – slidžios gatvės
Vilniuje – slidžios gatvės / Skaitytojo Algio nuotr.

Tuo metu eismoinfo.lt praneša, kad sudėtingesnės eismo sąlygos šiaurės vakarų bei centrinėje šalies dalyje, Tauragės, Varėnos ir Trakų rajonuose.

Čia eismo sąlygas sunkina lijundra ir plikledis, magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai vietomis padengti plonu ledo sluoksniu, slidūs.

Vakarų Lietuvoje bei šiaurės rytiniuose rajonuose pagrindinių kelių dangos sausos, kritulių nėra.

Raseinių ir Šakių rajonuose eismo sąlygas sunkina susiformavęs rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs ir siekia iki 50 metrų. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vietomis numatomi nedideli krituliai, galima silpna lijundra ir plikledis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Netikėtai pasnigo

Skaitytojas Algis pirmadienio vakarą pranešė apie netikėtą situaciją sostinėje: dalis gatvių padengta slidaus sniego sluoksniu. Su kokybiškom minkšto mišinio padangom nėra slidu. Tačiau nenaujos, smarkiau pastabdžius, gali sukelti problemų.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Skaitytojas dalijasi įspūdžiais:

„Nuo Kauno pusės už Gariūnų įvažiavau į Vakarinį aplinkkelį ir nesupratau, kas darosi. Iš pradžių galvojau, kad kelininkai per daug druskos pribarstė, kurią pusto stiprus vėjas.

Tačiau, pavažiavęs link Pilaitės pr., pastebėjau, kad sniego storis šalikelėje didėja. O asfaltas pasidengė plonu leduku.

Įdomu tai, kad, nusileidęs į Žvėryną čia vėl radau įprastas sąlygas – sniego nė kvapo“, – rašo skaitytojas.

Skaitytojo Algio nuotr./Vilniuje – slidžios gatvės
Skaitytojo Algio nuotr./Vilniuje – slidžios gatvės

Portalas 15min jau yra rašęs apie šalčio salas Vilniuje, kai vienos gatvės staiga tampa slidžios, o kitomis važiuoti nėra pavojinga. Tokius staigius pokyčius lemia mikroklimatas, kurį lemia vėjo kryptis bei kalvotas reljefas.

Ypač pavojingi tokiu oru tampa viadukai ir tiltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius