-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Platinamas įvažiavimas į Palangą: vasarą spūsčių ties kurortu neišvengsime

Ties įvažiavimu į Palangą verda kelio rekonstrukcijos darbai. Dviejų juostų įvažiavimo į kurortą nebepakanka, tad kelias platinamas ir taps keturių juostų. Žadama, jog vaizdas pasikeis neatpažįstamai – svečius pasitiks pušynais apsodintas įvažiavimas, kaip ir dera kurortui, o poilsiautojai jau kitą sezoną pamirš apie spūstis. Tiesa, vasarą dėl rekonstrukcijos vargu ar jų pavyks išvengti.
Ties įvažiavimu į Palangą verda darbai.
Ties įvažiavimu į Palangą verda darbai. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ties įvažiavimu į kurortą burzgia technika, zuja traktoriai ir kitas sunkusis transportas, čia iš peties vyksta rekonstrukcijos darbai, kurių Palanga labai laukė. Pasak mero, po rekonstrukcijos bus pamiršta apie buvusias problemas, o svečius pasitiks neįtikėtinai pasikeitęs įvažiavimas į kurortą.

„Poilsiautojai įvažiuos į tikrą kurortą, nes dabar tas įvažiavimas buvo tikrai problematinis, nes kiekvienais metais, ypač liepą, rugpjūtį, kai išvažiuojama iš kurorto, atvažiuojama į kurortą, ypač penktadieniais, būdavo didžiausios spūstys. Dviejų krypčių nebeužteko eismui, įvaizdžio išvis nebuvo. Dabar bus žiedai, augalai, modernus apšvietimas, dviračių takai iš abiejų pusių, pėsčiųjų takai, užtvaros dėl saugumo. Bus tikras įvažiavimas į kurortą, ir įvažiuosite pušynais“, – kalbėjo meras Šarūnas Vaitkus.

Rekonstrukcija truks visą vasarą, darbai suplanuoti iki rugsėjo 22 dienos. Palangos meras tikina sąmyšio kelyje nesibaiminantis ir viliasi poilsiautojų supratingumo.

„Žinote, nesibaiminu išvis, visam pasaulyje tvarkomi keliai. Kad pabus 5–7 minutes nedidelėje spūstyje, aš manau, tikrai nepyks, o keliai tvarkomi visoje Lietuvoje, kartais autostradoje tenka pastovėt iki 2 valandų prie Kauno ar kur kitur, tai galim piktintis, galim nesipiktinti. Rezultatas rugsėjo 22 dieną bus puikus. Pamiršim problemą, kad tokia egzistavo dėl spūsčių į Palangą“, – tikino meras.

Rekonstrukcijos metu ties įvažiavimu į Palangą, Kretingos gatvėje, bus įrengtos 4 eismo juostos, centrinė skiriamoji juosta, taip pat – apsauginiai barjerai, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos autobusų stotelės ir nuovažos į sklypus. Eismo dalyvių saugumą pagerins planuojamos įrengti trys žiedinės sankryžos. Klaipėdos plento atkarpoje bus įrengti apsauginiais barjerais nuo važiuojamosios dalies atskirti ir moderniai apšviesti pėsčiųjų ir dviračių takai, šalia pėsčiųjų takų numatytos poilsio aikštelės.

Projekto vertė – per 7 mln. eurų, rekonstrukcija turi būti atlikta per 6 mėnesius. Darbus finansuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius