Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie kapinių užaugęs amerikietis sukonstravo ratuotą karstą su reaktyviniu varikliu

Bobas Maddoxas yra tikras nutrūktgalvis ir namuose pagamintų reaktyvinių variklių entuziastas. Būtent tokio agregato varomą karstą jis pagamino Helovino išvakarėse.
Bobas Maddoxas su naujuoju savo kūriniu
Bobas Maddoxas su naujuoju savo kūriniu / Bobo Madoxxo nuotr.

Toks improvizuoto kėbulo pasirinkimas nėra netikėtas, tačiau ne tik todėl, kad tikimybė gulti į karstą B.Maddoxui pastebimai išauga dėl pomėgio prie visko kas juda tvirtinti reaktyvinius variklius.

VIDEO: Karstas su reaktyviniu varikliu

Kaip rašo „Autopia“ pats konstruktorius yra minėjęs, kad užaugo ant kapinių kalno. Jo tėvų namas buvo pastatytas greta senų kapinių. Pamatai buvo pakloti, tačiau karstai taip ir liko po žeme. Tik Maddoxų šeima apie tai nieko nežinojo.

„Kai aš buvau mažas, tėtis kasė baseiną ir užkliudė keturis kapus“, – amerikiečių žurnalistas pasakojo B.Maddoxas. Jis taip pat prisiminė, dėl pastarojo incidento Fynikso miestelyje kilo nemenkas skandalas.

Bobo Madoxxo nuotr. /Karstas su reaktyviniu varikliu
Bobo Madoxxo nuotr. /Karstas su reaktyviniu varikliu

Praėjus daugeliui metų bebaimis konstruktorius savo Helovino šventės potraukį, susidomėjimą reaktyviniais varikliais ir staliaus įgūdžius pritaikė gamindamas automobilį karstą.

Jis nuolatos žiūrėdavo septintojo dešimtmečio serialą „Munsters“, o ši keista transporto priemonė yra duoklė „Drag-U-La“ automobiliui-karstui, kurį viename epizode vairavo šiurpiosios šeimynėlės senelis.

B.Maddoxas užtruko maždaug mėnesį kol sukonstravo savąjį karstą. Visos detalės, įskaitant ir „eBay“ pirktas karsto rankenas jam kainavo 1300 dolerių (apie 3340 Lt).

Bobo Madoxxo nuotr. /Karstas su reaktyviniu varikliu
Bobo Madoxxo nuotr. /Karstas su reaktyviniu varikliu

Karsto jėgainė – impulsinis reaktyvinis variklis. Kaip teigia pats konstruktorius, tai yra ganėtinai paprastas įrengimas, kuris beveik bet kokių degalų ir oro mišinį uždega triukšmingais pulsuojančiais sprogimais. Karstas sveria vos 180 kg, o 60 mylių per valandą (96 km/val.) greitį išvysto per devynias sekundes.

Kitaip nei daugumos savo kūrinių, kurie atiteko kolekcionieriams, ar ne tokiems nagingiems nutrūktgalviams, reaktyvinio variklio varomo karsto B.Maddoxas parduoti neketina. Jis sako, kad vairuoti egzotišką transporto priemonė – pernelyg smagu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius