Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesoriui S.Čaplinskui sunerimus dėl bekontakčių alkotesterių, policija jų laikinai atsisako

Trečiadienį profesorius Saulius Čaplinskas prie Nemenčinės pastebėjo policijos reidą, kai pareigūnai vairuotojų blaivumą tikrino bekontakčiais alkoholio matuokliais. Jis sunerimo, kad tokia priemonė rizikinga ir gali prisidėti prie viruso plitimo. Policijos vadovybė įsiklausė į eksperto pastabą ir nusprendė kol kas atsisakyti tokio blaivumo tikrinimo.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Kauno apskrities policijos nuotr.

„Policija Nemenčinės plente (pakeliui iš koronaviruso židiniu buvusios Nemenčinės) stabdo visus vairuotojus ir testuoja bekontakčiais daugkartiniais alkotesteriais, – trečiadienį feisbuke paskelbė S.Čaplinskas. – Man tai kelia didelį nerimą. Visgi, manyčiau, kad kol kas nuo tokio testavimo, galimai rizikingo infekcijos plitimo prasme, būtina susilaikyti.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Čaplinskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Čaplinskas

Į profesoriaus nerimą policijos vadovybė sureagavo nedelsdami. Trečiadienio vidurdienį Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis 15min informavo, kad kol kas tokios priemonės atsisakoma.

„Policijos vadovybės sprendimu, kol kas nebus naudojamos kontaktinės policinės vairuotojų girtumo kontrolės priemonės ir bekontakčiai girtumo nustatymo detektoriai, – pranešė jis. – Esant poreikiui tikrinti girtumą, tai bus atliekama naudojant įprastą alkotesterį laikantis visų privalomų saugumo priemonių, antgalį uždės pats vairuotojas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Anot jo, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į S.Čaplinsko nuomonę.

Galutinį sprendimą priimsime po konsultacijų su specialistais. „Galutinai apsispręsime po konsultacijų su šios srities specialistais“, – pridūrė R.Matonis.

Trečiadienio spaudos konferencijoje apie alkotesterių naudojimą buvo paklaustas ir Aurelijus Veryga, tačiau jis tik eilinį kartą pažėrė kritikos profesoriui dėl, jo nuomone, netinkamos komunikacijos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Nežinau jau kelintą kartą profesoriui palinkėti tokius siūlymus ir nuogąstavimus teikti kitame formate. Jei jis, kaip specialistas, mato, kad reikia kažką koreguoti, nustatyti tam tikras sąlygas, yra formatas, kaip mes bendraujame. Ne per žiniasklaidą reikėtų tokias rekomendacijas dalinti. Jei jis mato kažkokias spragas ar nori pateikti siūlymus, jis žino, kaip tą padaryti“, – pareiškė A.Veryga.

15min jau rašė, kad Lenkijos pareigūnai atsisakė bekontakčių alkoholio matuoklių dar kovo pradžioje. Jų ekspertų nuomone, tokia priemonė kelia grėsmę tiek policininkams, tiek tikrinamiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius