Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Respublikinės Kauno ligoninės prieigos – galvos skausmas neįgaliesiems

Vykdant naujas statybas ar atnaujinant senus pastatus, aikšteles, šiais laikais privaloma atsižvelgti į neįgaliųjų poreikius. Patalpos bei erdvės turi būti jiems pritaikytos. Tačiau prie Respublikinės Kauno ligoninės neįrengtos netgi elementarios neįgaliųjų automobiliams statyti skirtos vietos.
Stovėjimas prie Respublikinės Kauno ligoninės
Stovėjimas prie Respublikinės Kauno ligoninės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atvykau su neįgaliu vaiku į Respublikinę Kauno ligoninę. Ir ką jūs manote? Čia nėra įrengtos neįgaliųjų automobiliams skirtos stovėjimo vietos, o rasti kokią laisvą – neįmanoma. Paskambinus į ligoninės administraciją, jie tai pripažino, ir nurodė, jog vietos numatytos tik planuose!“, – piktinosi kaunietis Egidijus.

Respublikinės Kauno ligoninės administracija šią bėdą pripažino ir 15min žurnalistei. Netgi atsiprašė visų neįgaliųjų ar jų artimųjų už patiriamus sunkumus šios gydymo įstaigos prieigose ir viduje.

Anot Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vyresniosios specialistės ryšiams su visuomene Rimos Juciutės, ligoninės bendruomenė deda maksimalias pastangas, kad įstaigos erdvės ir prieigos būtų pritaikytos neįgaliesiems.

„Birželio pirmą dieną oficialiai bus baigta mūsų ligoninės centrinio pastato renovacija. Renovacijos metu atsižvelgėme į neįgaliųjų poreikius – jau visai netrukus galutinai bus pritaikytas pagrindinis ligoninės įėjimas, įrengtos automatiškai atsidarančios durys.

Neįgaliųjų lūkesčių taip pat nepamiršome atliekant ligoninės skyrių vidaus remonto darbus. Šiuo metu visuose suremontuotuose skyriuose, įskaitant ir Konsultacijų polikliniką, neįgalieji gali naudotis jiems pritaikytais tualetais, o stacionaro skyriuose – ir dušais. Visus šiuos darbus atlikome savo lėšomis“, – tikino ligoninės atstovė.

R.Juciutės teigimu, stengiamasi išspręsti ir neįgaliųjų automobilių statymo problemą. Greitu laiku, baigus ligoninės pastato renovacijos darbus, planuojama įrengti automobilių statymo vietas, skirtas neįgaliųjų transportui.

„Nuoširdžiai atsiprašome visų neįgaliųjų pacientų, lankytojų bei jų artimųjų dėl laikinai kylančių nepatogumų“, – patikino R.Juciutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius