Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neteko teisės gaminti garsųjį visureigį „Sherp“

Rusija jau daugybę metų didžiavosi savo visureigiu „Sherp“, tinkamu ir pelkėms, ir sniego dykumoms. Tačiau, pradėjusi karą Ukrainoje, neteko teisės į šį mažą bekelės monstrą.
Visureigis Sherp (Šerp)
Visureigis Sherp (Šerp) / Gamintojo nuotr.

Pasirodo, „Sherp“ buvo gaminamas dviejuose fabrikuose – Kyjive ir Sankt Peterburge. Todėl, prasidėjus agresijai, kompanijos įkūrėjas Volodymiras Školnikas uždraudė Rusijos gamyklai ne tik gaminti šiuos visureigius, bet ir naudoti vardą „Sherp“.

Žinoma, rusai greitai surado išeitį. Tiesiog pakeitė pavadinimą ir keletą techninių detalių. Rusiška visureigio versija dabar vadinsis „Archant“. Jis turi kitą variklį, tačiau nenurodoma, kokį. Ukrainietiškoje versijoje buvo naudojami japoniški „Kubota“ variklis ir pavarų dėžė.

Tačiau Rusijos propaganda, kaip jau tapo įprasta, čia įžvelgia vien privalumus – Rusija gamins savo visureigį, naują „Archant“. Kuris ateityje neturės nieko bendro su ukrainietišku „Sherp“.

Priminsime, kad „Sherp“ rinkoje vertinamas už išskirtines pravažumo savybes. Jį bendromis jėgomis kūrė ir Ukrainos, ir Rusijos inžinieriai. Tačiau karas pakeitė ne tik geopolitinę situaciją – dėl jo kenčia visos Europos automobilių rinka.

„Šerpas“ važiuoja praktiškai viskuo – uolomis, smėlio kopomis, sniegu, ledu, vandeniu. Bene vienintelis horizontalaus paviršiaus tipas, kuriuo šis nykštukas neproporcingai dideliais ratais negalėtų pavažiuoti yra, ko gero, skysta lava.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rusiški pelkių „nykštukai-monstrai“: sukryžmintas Terminatorius su Kūlverstuku

Galima sakyti, jog didžiąją dalį šio visureigio sudaro kaip tik jie – ratai. Keturi, tačiau milžiniški – „apauti“ savaime prisipučiančiomis padangomis su kastuvėlių formos į vikšrus labai panašiu protektoriumi, kuris nepriekaištingai kabinasi ir į kelyje pasitaikiusias 70 cm aukščio kliūtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius