-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje svarstoma leisti kai kuriomis magistralėmis važiuoti 150 km/val.

Rusijoje jau nebe pirmus metus vyriausybiniame lygmenyje svarstomas klausimas maksimalų leistiną greitį automagistralėse padidinti nuo 130 iki 150 km/val.
Spidometras, greitis
Spidometras, greitis / 123RF.com nuotr.

Naujienų portalas dorinfo.ru, plačiau pasidomėjęs šia tema, priėjo prie išvados, kad tokių kelių būtų labai nedaug, nes greitkelių tinklas šalyje nėra plačiai išvystytas.

Pavyzdžiui, valstybės įmonės „Avtodor“ skelbiamais duomenimis, tik 418 km ruožuose leistinas maksimalus greitis 110 km/val. ir tik 598 km – 130 km/val. Įvertinus šalies dydį, greitkelių ir automagistralių procentas nėra didelis.

Tad jau antrus metus automobilių inspekcijoje ir Dūmoje netylančias diskusijas dėl maksimalaus leistino greičio didinimo iki 150 km/val. portalas linkęs vertinti atsargiai.

Juo labiau, kad Rusijoje policija nebaudžia už greičio viršijimą iki 20 km/val. Tai reikštų, kad kai kurie vairuotojai automagistralėmis lėktų 170 km/val. Saugaus eismo ekspertai čia įžvelgia pavojų, todėl tokiems pakeitimams nepritaria.

Beje, Lenkijos greitkeliuose maksimalus leistinas greitis – 140 km/val. Tačiau, kai ne kartą teko pastebėti, vieni eismo dalyviai (kaip ir Lietuvoje), važiuoja greičiau, o kiti neskuba ir renkasi optimalesnį 110-130 km/val. greitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius